Ανακοίνωση του Αντιπροέδρου και του Αν. Γραμματέα του Προσωρινού Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης: “Η λογική του κατήφορου που επέλεξε η μειοψηφία από τις αρχές του 2017 με τις αντισυνδικαλιστικές τους ενέργειες ολοκληρώθηκε”

13 Δεκεμβρίου 2017
10:09

 Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12/12/2017 και ώρα 19:00, το Προσωρινό Δ.Σ. του Ε.Κ.Ν. Κοζάνης, που συνήλθε μετά από έγγραφη αίτηση πέντε μελών του Προσωρινού Δ.Σ., κατά το Άρθρο 23, παράγραφος 4 του Καταστατικού του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Προκήρυξη του Συνεδρίου (Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση)του ΕΚΝΚ (ημερομηνία τέλεσης, ώρα έναρξης, τόπος διεξαγωγής, Θέματα Ημερήσιας Διάταξης), όπως εντέλλεται να πράξει το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο (ΠΔΣ) του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ) από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης με αριθμό απόφασης 343/2017.
2. Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ) για την διενέργεια του Συνεδρίου και των εργασιών του με βάσει το Καταστατικό του ΕΚΝΚ.
Παρόντες στην συνεδρίαση Προσωρινού Διοικητικού Συμβούλιου (ΠΔΣ) ήταν οι κάτωθι :
1. Κουρκούτας Άρης                      Πρόεδρος
2. Μανές Ιωάννης                               Αντιπρόεδρος
3. Ζαρκοδήμος Ιωάννης                     Γεν. γραμματέας
4. Καραγιαννίδης Σοφρώνιος            Ταμίας
5. Κουτσώνας Κων/νος                      Β΄Αντιπρόεδρος
6. Παυλίδης Παύλος                      Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
7. Τολιόπουλος Αθανάσιος            Β΄Γραμματέας
8. Μάρου Στυλιανός                      Ταμίας
9. Δεληολάνης Ευάγγελος           Μέλος
10. Καλαϊτζίδης Γεώργιος              -//-
11. Στολτίδης Νώντας                    -//-
12. Νάκας Αστέριος                       -//-
13. Τσιρώνας Ιωάννης                  -//-
14. Ματιάκης Νικόλαος                 -//-
Δικαιολογημένα απών ήταν ο συνάδελφος Τσαουσίδης Δημήτριος.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Προσωρινού Δ.Σ. διαφάνηκε η προσπάθεια από την πλευρά του Προέδρου του ΔΣ και του Γραμματέα να αλλοιώσουν τη σύνθεση του ΔΣ παρουσιάζοντας τους νομικά κωλυόμενους λόγω συνταξιοδότησης Παπαδόπουλο Ιωάννη και Πράσσο Στέφανο σαν «απόντες»! Κατόπιν όμως των διαμαρτυριών πολλών μελών του Προσωρινού ΔΣ παρουσιάστηκαν στη συνέχεια δηλώσεις όπου οι διορισμένοι από το Πρωτοδικείο αλλά νομικά κωλυόμενοι δηλώνουν την μη δυνατότητα συμμετοχής τους λόγω συνταξιοδότησης.

Στη συνέχεια και με ευθύνη του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του Προσωρινού ΔΣ ξεδιπλώθηκε μια προσπάθεια παράνομης και αυθαίρετης ερμηνείας της δικαστικής απόφασης διορισμού, με έωλα επιχειρήματα, επιχειρώντας τη θέση του νομικά κωλυόμενου και μη συμμετέχοντα Παπαδόπουλου Ιωάννη στο Δ.Σ. να την δώσουν στον Μάστορα Αθανάσιο, τρίτος στη σειρά των διορισμένων ως αναπληρωματικών μελών του Προσωρινού ΔΣ, παραβιάζοντας την απόφαση για τη σειρά των διορισμένων αναπληρωματικών. Η πλειοψηφία του προσωρινού ΔΣ βλέποντας ότι με ευθύνη του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του Προσωρινού ΔΣ εξελίσσεται μια παράνομη διαδικασία δεν αναγνώρισε την παρανομία που είχαν σχεδιάσει να εκτελέσουν, την κατάγγειλε και κάλεσε τα μέλη του Προσωρινού ΔΣ να μην συναινέσουν ούτε καν με την παρουσία τους στην εξελισσόμενη παρανομία. Η πλειοψηφία των μελών του Προσωρινού, δηλαδή οκτώ σύμβουλοι μεταξύ αυτών και ο Α’ Αντιπρόεδρος, όπως κατά τη διαδικασία της έκτακτης συνεδρίασης το Καταστατικό ορίζει, ήτοι οι κάτωθι
1. Μανές Ιωάννης                     Αντιπρόεδρος
2. Παυλίδης Παύλος           Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
3. Μάρου Στυλιανός           Ταμίας
4. Δεληολάνης Ευάγγελος           Μέλος
5. Καλαϊτζίδης Γεώργιος                    -//-
6. Στολτίδης Νώντας                     -//-
7. Νάκας Αστέριος                            -//-
8. Ματιάκης Νικόλαος                    -//-

Αποχώρησαν από τον χώρο όπου εξελισσόταν η παράνομη ενέργεια και συνέχισαν τη συνεδρίαση του Προσωρινού ΔΣ του ΕΚΝΚ, με νόμιμη σύνθεση και καταστατική απαρτία, σε διαφορετική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου προχωρώντας στη συζήτηση των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης και παίρνοντας αποφάσεις επί αυτών.
Έτσι για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε και προκηρύχθηκε το Συνέδριο (Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση) του ΕΚΝΚ να πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στην αίθουσα Συνεδρίων του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ) την Κυριακή 14 Γενάρη 2018, με ώρα έναρξης την 9η πρωινή με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Διοικητικός Απολογισμός
2. Οικονομικός Απολογισμός του προηγούμενου χρόνου
3. Οικονομικός Προϋπολογισμός του νέου χρόνου
4. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής
5. Πρόγραμμα Δράσης
6. Τροποποίηση του Καταστατικού
7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε η σύγκληση του Προσωρινού ΔΣ κατά τις ημερομηνίες που προβλέπεται το καταστατικό για να αποφασίσει, μετά από έλεγχο των εγγράφων και πρακτικών αρχαιρεσιών που οφείλουν να καταθέσουν τα σωματεία που έκαναν εκλογές και ανανέωσαν τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο. Λόγω της ασάφειας του σχετικού άρθρου του Καταστατικού όπου αναφέρει ότι τα σωματεία που έκαναν εκλογές και ανανέωσαν τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα »…τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες προ της έναρξης του Συνεδρίου, εκτός από τα Σωματεία που μπορούν να προσκομίσουν μέχρι πέντε (5) μέρες προ της έναρξης του Συνεδρίου», ορίστηκε η συνεδρίαση του ΔΣ για τη σύνταξη του μητρώου των αντιπροσώπων να γίνει την Πέμπτη 11 Γενάρη 2018 και ώρα 19:00.

Για τον λόγο αυτό καλούνται τα σωματεία που έκαναν εκλογές και ανανέωσαν τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα μέχρι και την Τρίτη 9 Γενάρη 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Στην ίδια συνεδρίασή του το Προσωρινό ΔΣ θα συζητήσει και αποφασίσει για τις εισηγήσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης 1 έως 6 του Συνεδρίου.

Μην έχοντας άλλο θέμα έληξε η συνεδρίαση και υπογράφτηκε το πρακτικό της.

Όσον αφορά την μειοψηφία των έξι μελών του προσωρινού ΔΣ δηλαδή των κάτωθι
1. Κουρκούτας Άρης                      Πρόεδρος
2. Ζαρκοδήμος Ιωάννης                     Γεν. γραμματέας
3. Καραγιαννίδης Σοφρώνιος           Ταμίας
4. Κουτσώνας Κων/νος                      Β΄Αντιπρόεδρος
5. Τολιόπουλος Αθανάσιος           Β΄Γραμματέας
6. Τσιρώνας Ιωάννης                     μέλος

όπως φαίνεται από ανακοίνωση που βιάστηκαν να δημοσιοποιήσουν, ολοκλήρωσαν την παράνομη, αυθαίρετη και στερούμενης καταστατικής απαρτίας «συνεδρίασή» τους, «εξέλεξαν» αυτόν που τους βόλευε, αναφέροντας μάλιστα και ψέματα στην ανακοίνωσή τους ότι ζήτησαν «…από τους συνάδελφους να υποδείξουν τον δεύτερο συνάδελφο για αντικατάσταση του Πράσσου Στέφανου. Αρνούμενοι να υποδείξουν αποχώρησαν…».

Η λογική του κατήφορου που επέλεξε η μειοψηφία από τις αρχές του 2017 με τις αντισυνδικαλιστικές τους ενέργειες ολοκληρώθηκε, οδηγώντας τους στον πάτο της ανυποληψίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Κοζάνη 12/12/2017
Για το Προσωρινό ΔΣ του ΕΚΝΚ

Ο Α’ Αντιπρόεδρος                                   Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Μανές Ιωάννης                                             Παυλίδης Παύλος

2 σχόλια

  • Άντε βρε, και στα δικά μας!
    Μέλη της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας (ΠΑΣΚΕ) –που επιχείρησε εκτεταμένη νοθεία με σωματεία όπου ψηφίζουν τα μέλη και… οι φίλοι τους, αλλά τους ξέφυγαν τα δέντρα- κρύβονταν και κλείνονταν σε ντουλάπες, για να μην έχει απαρτία το ΔΣ και καλούσαν την αστυνομία για να καταγγείλουν πως τους κρατούσαν όμηρους. Κι όταν κατέφτασαν τα όργανα, ρωτούσαν “πού είναι η όμηρος;”, την έβλεπαν να κάνει δηλώσεις στις κάμερες και έσκαγαν κι οι ίδιοι στα γέλια.
    Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση που οι εργατοπατέρες παίζουν το βρώμικο ρόλο τους στην υπηρεσία της εργοδοσίας.
    Στο εργοστάσιο του Καρέλια στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του σωματείου που συντάσσεται με την εργοδοσία στην προσπάθειά της να επιβάλει 7ημερη εργασία αλλά είδε τους εργαζόμενους να την καταψηφίζουν στη Γενική Συνέλευσή τους, έστειλε εξώδικο στο ΠΑΜΕ και σε συνδικαλιστή μέλος του ΔΣ του ΕΚ, όπου εξηγεί πως δεν επιθυμεί την παρέμβαση και τη δράση του ΠΑΜΕ στη λειτουργία του σωματείου!!
    Την ίδια στιγμή στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης στο επιχειρησιακό σωματείο κατέθεσε μηνύσεις ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές με τις ταξικές δυνάμεις, του ΠΑΜΕ, επειδή κατήγγειλαν ένα εργατικό δυστύχημα σε επιχείρηση του ομίλου, μαζί με τις ευθύνες της εργοδοσίας και της εργοδοτικής πλειοψηφίας του σωματείου.
    Με άλλα λόγια, δείχνουν χωρίς προσχήματα με ποια πλευρά είναι, παίζουν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εργατικό κίνημα και πρωτοστατούν στην απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
    Άξιος ο μισθός τους…
    Τολιόπουλος, Κουρκούτας, δικαστές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.