Αδαμίδης: “Η διοίκηση της ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αντισταθεί”

15 Δεκεμβρίου 2017
10:42

Κατά την προειδοποιητική απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Πέμπτη, ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Αδαμίδης κάλεσε τη διοίκηση της επιχείρησης να επιδείξει «γενναιότητα» εν όψει της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ.

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, ο κ. Αδαμίδης κάλεσε τον πρόεδρος και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη να παραιτηθεί σημειώνοντας ότι:

«Το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει αποφάσεις. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι αναγκάζομαι να πουλήσω με το πιστόλι στον κρόταφο και την ίδια ώρα να προσκαλεί επενδυτές να αγοράσουν τις μονάδες. Αυτά είναι αντιφατικά. Να αποσυρθεί η διαδικασία του σχεδίου, να κατατεθεί ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και μετά να συζητήσουμε. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Παναγιωτάκης, ωστόσο θα κριθούμε όλοι. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αντισταθεί. Ακόμη και η παραίτηση (ως αντίσταση σε αυτό το έγκλημα) είναι γενναία πράξη», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι πωλούνται οι καλύτερες και οι πιο κερδοφόρες μονάδες αναφεροντας ότι «εάν βρεθούν επίδοξοι επενδυτές, “ψευτοεπενδυτές”, “κρατικοδίαιτοι” προφανώς θα πάρουν όχι μόνο το 40% αλλά πολύ περισσότερο γιατί αυτές οι μονάδες είναι οι μονάδες οι οποίες εντάσσονται πρώτες στο σύστημα και είναι οι πλέον κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας. Αν φύγουν οι συγκεκριμένες μονάδες, το εργασιακό πρόβλημα θα το έχουν αυτοί που θα μείνουν και όχι αυτοί που θα φύγουν. Μόλις φύγουν αυτές οι μονάδες την επόμενη στιγμή θα υπάρχει τεράστια αύξηση για τους καταναλωτές στην τιμή της κιλοβατώρας», τόνισε.

5 σχόλια

  • Παραιτήσου εσύ πρώτος “γενναίε” Γιώργο και γύρνα στη δουλειά σου για να στηρίξεις την επιχείρηση! (φυσικά εδώ γελάμε για το ανύπαρκτο ενδεχόμενο)

    Κρίμα να κατηγορείς το σπίτι σου και να μιλάς για “κρατικοδίαιτους” εσύ, ο ορισμός του κρατικοδίαιτου! Ο Μπαμπινιώτης θα σας έχει φωτογραφία δίπλα στον ορισμό στο λεξικό του!

  • Δεν κερδίσατε ούτε ένα αγώνα μέχρι σήμερα.
    Δεν καταφέρατε να σώσετε τίποτα, πέραν των θέσεων σας στην συνδικαλιστική επετηρίδα και το βόλεμα σας.
    Κι όμως τις δικές σας αποτυχίες τις μεταβιβάζετε σε αλλους και τους ζητάτε να σας σώσουν με την παραίτηση τους και εσείς θα συνεχίσετε να είστε βολεμένοι και σωτήρες.
    Αλήθεια η παραίτηση αν γίνει, ακόμη και της κυβέρνησης θα αναιρέσει τίποτα; Όχι. Ολα έχουν δρομολογηθεί γιατί πολύ απλά είναι υποχρέωση της χώρας από καταδικαστική απόφαση ευρωδικαστηρίου και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, με καμία κυβέρνηση. Κοιτάξτε να πάρετε τίποτα για τους εργαζόμενους και την περιοχή από αυτό, τώρα γιατί μετα θα είναι αργά.

  • Αδαμίδη, με τις άστοχες κινήσεις σας όλα αυτά τα χρόνια εσείς οδηγήσατε σ’ αυτή την κατάσταση, με άλλη μια ήττα για το συνδικάτο σας, αλλά και για την περιοχή. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε σπίτια σας!

    Αντί να καλέσετε σε απεργία για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο, καλείτε σε απεργία για την πώληση της Μεγαλόπολης. Γιατί να σας ακολουθήσει κανείς;

  • Φιλε και συναδελφε Γιωργο οι εργαζομενοι και ο κοσμος δεν συμετεχει στα συλλαλητηρια και στις πλατιες γιατι αρκετοι απο αυτους που ηγουνται το Σ/Κ στην περιοχη ειναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ με την συμπεριφορα τους,και ασχολουνται μονο για να μην πηγαινουν στην δουλεια εδω και χρονια.Ζουμε σε μικρη κοινωνια και γνωριζομαστε ολοι πολυ καλα.Το Σ/Κ στην περιοχη θελει καθαρσι και ανανεωσι με νεα παιδια και ΟΧΙ αλλο με τους επαγγελματιες συνδικαλιστες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.