kozan.gr: H αιχμηρή ανάρτηση του Θ. Μουμουλίδη για το δήμαρχο Εορδαίας, μετά τη δήλωση του Σ. Ζαμανίδη στο kozan.gr για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Πτολεμαΐδα

15 Δεκεμβρίου 2017
18:12

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο facebook, ο βουλευτής Κοζάνης Θ. Μουμουλίδης παίρνει θέση για τα όσα ακούστηκαν χθες από το δήμαρχο Εορδαίας σχετικά με το χριστουγεννιάτικο στολισμό της Πτολεμαΐδας και ότι, κατά δήλωσή του στο kozan.gr:  «Δεν μπορούμε να διαθέσουμε τεράστια κονδύλια για στολισμούς, σε μια εποχή που όλοι ξέρουμε ότι η οικονομική δυσπραγία θίγει κυρίως τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης”. Χωρίς να τον κατονομάζει είναι φανερό πως αναφέρεται σε εκείνον και στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Ακολουθεί η εν λόγω ανάρτηση:

“Προς φίλους δημάρχους!
“Η αισθητική δεν είναι θέμα πολλών ή λίγων χρημάτων!
Ένα καλόγουστο Χριστουγεννιάτικο δέντρο το κάνεις και χωρίς χρήματα!”

Μια βόλτα στις πλατείες των πόλεών μας, θα μας πείσει και για την αισθητική αντίληψη των δημοτικών μας αρχών [ και όχι αρχόντων].
Ακούσαμε με έκπληξη κάποιους να δικαιολογούν την κακογουστιά τους σε ό,τι αφορα στον Χριστουγεννιάτικο στλισμό, αλλά και την ουσιαστική αδιαφορία για την εικόνα της πόλης που δημαρχεύουν, αποδίδοντας το τρισάθλιο αποτέλεσμα που προσβάλει μια ολόκληρη κοινωνία σε έλλειψη χρημάτων!!!
Φτηνή υπεκφυγή!
Στην αλαζονεία και στην κακογουστιά των υπεύθυνων των δημοτικών αρχων αποδίδεται η θλιβερή εικόνα! Και βέβαια κανείς δεν απολογείται. Βλέπετε δεν υπάρχει αστυνομία αισθητικής και το “έγκλημα” δεν διώκεται…
Δεν είναι τυχαίο πως δημοτικές αρχές που έχουν να επιδείξουν σημαντικό πολιτιστικό έργο και επενδύουν στον πολιτισμό, φροντίζουν και σε κάθε μεγάλη γιορτή να είναι καλόγουστη και ευπρόσωπη η εικόνα της πόλης. Όταν όμως απαξιώνεις και υποτιμάς κάθε ένοια πολιτιστικής δραστηριότητας [ πλην σουβλακίων και εκδηλώσεων με δημοτικοσκυλάδικα!!! που φαίνεται να αποδίδουν…] τότε το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο!
Μας αρέσει ή όχι, η αισθητικη δεν είναι θέμα πολλών ή λίγων χρημάτων! Υπάρχουν άνθρωποι, ευτυχώς αρκετοί , σε κάθε πόλη, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε μια καλύτερη εικόνα! Αρκεί να θέλουμε να τους απευθυνθούμε. Αλλά για να τους απευθυνθούμε πρέπει να μας νοιάζει…
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
[Γιατί Χριστούγεννα έρχονται…Το άλλο με το τσούγκρισμα… γύρω στην άνοιξη…]”

 

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.