kozan.gr: Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Συζήτηση επί του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 (Bίντεο)

19 Δεκεμβρίου 2017
20:32
Κανένα σχόλιο

Ρεαλιστικό, χαρακτήρισε εκτός άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 που τέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη: «δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις Τοπικές Κοινότητες και σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και σε έργα πρασίνου όλο τον Δήμο», ενώ όπως σχολίασε: «παρ’ όλο που δεν έχουν τρέξει μεγάλα επενδυτικά προγράμματα ο Δήμος Κοζάνης, τουλάχιστον σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, είναι από τους λίγους Δήμους που παρουσιάζει έργο και έχει μια Τεχνική Υπηρεσία που συνεχώς βελτιώνεται».

Ικανοποιημένος από την «εικόνα» του Τεχνικού Προγράμματος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αριστοτέλης Πουτακίδης: «Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συντήρηση των υποδομών που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη. Κυρίαρχο στοιχείο του Τεχνικού Προγράμματος είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο», ανέφερε.

Στον αντίποδα αντίθετη γνώμη για τα του Τεχνικού Προγράμματος είχε η αντιπολίτευση. Ο Λάζαρος Μαλούτας επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κοζάνης, στάθηκε στο γεγονός της καθυστερημένης συνεδρίασης για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, ενός Τεχνικού Προγράμματος που στερείται αναπτυξιακού προσανατολισμού όπως είπε. «Ως συνήθως τελευταία στιγμή παραμονές εορτών έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και δυστυχώς είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει κανένα αναπτυξιακό προσανατολισμό και κανένα αναπτυξιακό χαρακτηριστικό, αφού λείπουν παντελώς τα έργα που θα σηματοδοτούσαν μια τέτοια πορεία. Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα από το οποίο λείπουν παντελώς τα έργα που χρηματοδοτούνται από ανταγωνιστικά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και τα οποία αυξάνουν τις επενδύσεις και τα χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν στο Δήμο μας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί καταγραφή επιθυμιών, εξυπηρετήσεων και αναγκών τα οποία τα εντάσσει για χρηματοδότηση όλα μα όλα στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης», τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μαλούτα.

Με τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης σύγκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Γκουτζηκώστας: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα συμπλέει με τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης που ψηφίζεται στη Βουλή και ετοιμάζει νέα σφαγή στη λαϊκή οικογένεια και διευκολύνει τα κέρδη για το κεφάλαιο. Οι προϋπολογισμοί και τα κονδύλια των Δήμων θα μειωθούν ακόμη περισσότερο σε βάρος των πολιτών και γι’ αυτό καταφεύγουν οι Δήμοι στην αύξηση των Δημοτικών τελών όπως έγινε και στον Δήμο Κοζάνης», υπογράμμισε.

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.