Αντιπαρέρχονται και διαψεύδουν τις δηλώσεις του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, για «επιχείρηση συναλλαγής» με αντάλλαγμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, οι οποίοι για Τρίτη φορά τον καταψήφισαν και δεν πέρασε, την περασμένη Κυριακή.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιλτιάδης Ζορμπάς, χαρακτήρισε «ανυπόστατα» τα όσα ανέφερε ο κ. Κοσματόπουλος και πρότεινε ως λύση προκειμένου να μην μπει ο Δήμος σε επιτροπεία, την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού, η οποία μαζί με το αρμόδιο Υπουργείο θα συντάξει ένα διορθωμένο προϋπολογισμό που θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και θα μπορέσει ταυτόχρονα να μπει σε πρόγραμμα, ώστε να λάβει χρήματα για την εξυγίανση του Δήμου.

Στην αναφορά του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού στην ΕΡΤ Κοζάνης, περί «αναγκαιότητας παραίτησης των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για να προχωρήσει η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου», ο κ. Ζορμπάς υπογράμμισε δεικτικά ότι «το πρόβλημα είναι ο ένας και όχι οι πολλοί», σημειώνοντας επίσης ότι «για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, πρέπει να προχωρήσει ο Δήμαρχος σε ηθική αποκατάσταση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και να γίνει συγκεκριμένος στα όσα υποστηρίζει, ανοίγοντας ουσιαστικό διάλογο για την πορεία και την προοπτική του Δήμου».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης