kozan.gr: Γ. Ζεμπιλιάδου στο περιφερειακό συμβούλιο: “H ιστορία με τη ΔΕΗ είναι χαμένη και πάμε να καλύψουμε τις απώλειες με ένα Ταμείο;” – Τι απάντησε ο Περιφερειάρχης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στο Στρασβούργο

20 Δεκεμβρίου 2017
17:07

Για τα όσα αποφασίστηκαν μετά τις πρόσφατες επαφές του στο Στρασβούργο για τα ενεργειακά ζητήματα ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Η συγκρότηση δικτύου Περιφερειών (σε επίπεδο Ευρώπης) και κυρίως η δημιουργία Ταμείου που θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει το «κενό» του λιγνίτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης-ενημέρωσης του κ. Καρυπίδη, ενώ τα δικά της ερωτήματα κατέθεσε επ’ αυτού η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

«Βρεθήκαμε στο Στρασβούργο όπου όπως γνωρίζετε αποφασίσαμε πως θα συγκροτήσουμε δίκτυο ( 42 ‘’λιγνιτικές’’ περιφέρειες σε επίπεδο Ευρώπης -11 χώρες-). Θα έχουμε νέα συνάντηση τέλη Φλεβάρη στις Βρυξέλλες και πρότασή μας είναι να γίνει η πρώτη συνάντηση-συγκρότηση του δικτύου στη Δυτική Μακεδονία.

Κατεύθυνσή μας είναι να γίνει Ταμείο που θα χρηματοδοτήσει τις Περιφέρειες που πλήττονται, ώστε με τις επενδύσεις να αποκαθίσταται το κενό του λιγνίτη.

Νομίζω είναι μια θετική εξέλιξη που μας φέρνει προ των ευθυνών μας να εργαστούμε από κοινού», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Μάλιστα, ο ίδιος παρουσίασε πως θα υπάρξει σχετική συνεδρίαση του Π.Σ. για το πλαίσιο δράσης και την ατζέντα των περαιτέρω κινήσεων.

Στον αντίποδα, τη δική της άποψη και ανησυχία εξέφρασε η κα Ζεμπιλιάδου, τονίζοντας με σαφήνεια απευθυνόμενη προς τον Περιφερειάρχη: «η ιστορία με τη ΔΕΗ είναι χαμένη και πάμε να καλύψουμε τις απώλειες με ένα Ταμείο. Το ζήσαμε και με την αποβιομηχάνιση του ’91. Κάθε φορά δημιουργείται ταμείο από την Ε.Ε. για να αποκαταστήσει την αποβιομηχάνιση μιας περιοχής. Η κυβέρνηση καλά κάνει και ψάχνει να βρει πόρους. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε με άνεση χρόνου για το πού βρισκόμαστε σαν περιοχή». Μάλιστα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης αντέδρασε εν μέρει στο σχεδιασμό της… επόμενης ημέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάμε και συζητάμε για την επόμενη μέρα όταν ακόμη βρισκόμαστε στον αγώνα;», το ερώτημά της.

Άμεση και η ανταπάντηση του κ. Καρυπίδη: «Πλέον δρομολογούμε εξελίξεις. Επιτέλους δεν θα αποφασίζουν για εμάς άλλοι. Θα είμαστε στα κέντρα αποφάσεων και θα δρομολογούμε εμείς τις εξελίξεις».

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

6 σχόλια

  • Το θέμα Καρυπίδη είναι ότι δημιουργείς εξελίξεις ξεπουλήματος. Σωστή η απορία της Ζεμπιλιάδου; Η απαντηση οι γνωστές αερολογίες Καρυπίδη

  • Η συρρίκνωση της ΔΕΗ ειναι μνημονιακή δέσμευση των κυβερνήσεων από καιρό. Αν δεν διερευνήσουν την δυνατότητα εύρεσης ευρωπαικών πόρων ως κινητήρια δύναμη κάποιων επενδύσεων πι φορείς τότε θα κατηγορηθούν ότι αδρανούν, αδιαφορούν ή είναι ανίκανοι. Τι ακριβώς μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση ώστε να συμβάλλει θετικά στην επόμενη μέρα για την περιοχή, πέρα από το να γκρινιάζει και να κατηγορεί διαρκώς; Κουραστήκαμε όλοι πλέον από άναρθρες κραυγές και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

    • Ά ναι ξαφνικά η αντίδραση στο καταστροφικό σενάριο της Κυβέρνησης έγινε άναρθρες κραυγές; Το ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας δεν ειναι μνημονιακή υποχρέωση και ταο ευρωδικαστήριο υπάρχει εδώ και μια δεκαετία . Απο όλες τις εναλλακτικές λύσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διάλεξαν την πιο καταστροφική με τη βοήθεια του βολικού Ψευτοθόδωρα που θα παραιτούνταν

  • Γεωργία τι ψάχνεις ! Ο τύπος ξεπούλησε την υπόθεση ΔΕΗ και πηγε Στρασβούργο για να καπνει το μνημόσυνο με άλλους τεθλιμμένους συγγενείς ….

  • Ανθρακας ο θησαυρός Φίλοι μου κι ακόμη να το καταλάβετε. Αν δεν ηταν άλλες χώρες με μπόλικο κάρβουνο, όπως Πολωνία, Τσεχία οι οικολόγοι της Ευρώπης θα τον ειπχαν ξεκληρίσει από χρόνια και θα στήνανε παντού φορφούρια. Τι να σου κάνει η Ελλαδιπτσα που μια δεν δίνει για τα σαπάκια της περιοχής..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.