kozan.gr: Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εξέλιξη του φαινομένου των ρηγμάτων στους Αναργύρους Φλώρινας

20 Δεκεμβρίου 2017
17:12
Κανένα σχόλιο

Εν αναμονή της παρουσίασης των δύο πορισμάτων (ένα του Υπουργείου Ενέργειας και ένα της ΔΕΗ Α.Ε.) – και μάλιστα σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου και τις επιπτώσεις στον οικισμό των Αναργύρων, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, μετά από σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Δακή.

Από του βήματος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας για τα των εξελίξεων παρουσίασε στο Σώμα πως ο Σεισμολόγος-Καθηγητής κ. Λέκκας ως γνωστό εδώ και μήνες παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου των ρηγμάτων στους Ανάργυρους και μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καρυπίδη ο κ. Λέκκας και η ερευνητική του ομάδα έχουν εντοπίσει πολλά προβλήματα και στην περιοχή των Βαλτόνερων: «έχει εντοπιστεί στα Βαλτόνερα ότι στο μέσον περίπου του χωριού 30-40 κατοικίες παρουσιάζουν επικινδυνότητα και πρέπει να δούμε τους τρόπους να πάνε και αυτοί οι κάτοικοι σε διαμερίσματα όπως έγινε με τους Ανάργυρους….».

Πέραν τούτου ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για μια συνάντηση στην Αθήνα όπου και θα τεθούν τα νέα δεδομένα και μάλιστα όπως ανέφερε το επόμενο διάστημα θα υπάρξει απάντηση για τη Βεγόρα και θα υπάρξει επίσης απάντηση για την μελέτη βιωσιμότητας που αφορά στην ευρύτερη περιοχή.

Τις δικές της παρατηρήσεις κατέθεσε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «είχα την εντύπωση ότι πριν 8 μήνες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν καταγράψει και είχαν χαρτογραφήσει τις ζημίες. Τώρα ξανακάνουμε την ίδια χαρτογράφηση στους Ανάργυρους;».

« Οι Υπηρεσίες του Τ.Α.Σ. είχαμε συμφωνήσει να καταγράψουν τις οικίες των δικαιούχων της επιδότησης του ενοικίου. Δεν κατέγραφε η Υπηρεσία ούτε οικόπεδα, ούτε απασχολήθηκε με την απαλλοτρίωση. Την ευθύνη αυτή φέρει η Περιφέρεια και γι’ αυτό δια των Υπηρεσιών ασχολούμαστε…», η απάντηση του κ. Καρυπίδη.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.