kozan.gr: O Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κοζάνης, για τα ανείσπρακτα ενοίκια των Δημοτικών καταστημάτων: “Έχω κατ’ επανάληψη πει ότι οι νέες μισθώσεις που έγιναν μετά το 2014 εξυπηρετούνται πλήρως” – Τι λέει για τον επιχειρηματία που χρωστά αρκετά ενοίκια (Βίντεο)

20 Δεκεμβρίου 2017
21:29

Τη δική του απάντηση στα όσα καταλόγισε στη Δημοτική Αρχή για τα ανείσπρακτα ενοίκια των Δημοτικών καταστημάτων ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Δεληγιάννης, έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλαής. Μάλιστα, εκτός άλλων ο ίδιος μίλησε για μια «παθογένεια» που βρήκε και κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή, και παρουσίασε ένα προς ένα τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Το θέμα αυτό μάλιστα, θα συζητηθεί και σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικά στην απάντησή του προς τον κ. Δεληγιάννη Θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο αποκατάστασης αυτής της παθογένειας που βρήκε το 2014. Έχω κατ’ επανάληψη πει ότι οι νέες μισθώσεις που έγιναν μετά το 2014 εξυπηρετούνται πλήρως δεν έχουν καμία καθυστέρηση και έχουμε δύο προβλήματα, ένα αυτή τη στιγμή που έχει παραμείνει από εκείνην την εποχή. Θεωρώ όμως παρ’ όλα αυτά ότι ο κ. Δεληγιάννης αδικεί την Δημοτική αρχή με την εξής έννοια: ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία ο Δήμος το έχει κάνει -πλην της κατάσχεσης- το οποίο είναι το τελευταίο μέτρο. Έχουμε προβεί σε δέσμευση Α.Φ.Μ., έχουμε καταθέσει αγωγή για την είσπραξη οφειλομένων που θα εκδικαστεί τον Μάιο του 2018 και το μόνο μέτρο που δεν έχουμε λάβει και το οποίο ακόμη δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε είναι το να προχωρήσουμε σε κατάσχεση», παρουσίασε.

Τινα Παπαντωνίου για το Kozan.gr

7 σχόλια

  • Αφήστε κατά μέρους το οτι καταθέσατε αγωγή που (ΔΕΝ, λόγω αναβολής) θα εκδικασθεί τον Μαίο ή οποτεδήποτε.
    Αφήστε τα αυτά, γιατί ο νόμος σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής ενοικίου, δίνει την δυνατότητα να βγάλετε διαταγή ΑΠΟΔΟΣΗΣ άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. ΑΝτί όμως να κάνετε κατι τέτοιο, κάνατε μια αγωγή με ορίζοντα προσδιορισμού πολλων μηνών, μην πω ετών.
    Εάν αυτό ήταν επιλογή προσωπική σας, τότε είστε υπόλογοι εσείς. Εάν αυτό ήταν επιλογή άλλων (προηγούμενων, ή υπαλλήλων/στελεχών σας, υπόλογοι είναι αυτοί για την επιλογή αυτή.

    Αφήνετε λοιπόν συνειδητά τον άλλον μέσα με οφειλές ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ από οφειλές παλιών ετών και τάχα τώρα τον κυνηγάτε. Τουλα΄χιστον πείτε μας πόσα σας χρωστάει με τον τελευταίο υπολογισμό..

    Εάν θέλατε λοιπόν να προχωρήσετε στα νόμιμα θα το κάνατε.
    Επίσης εντύπωση προκαλεί το ότι ξερετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι από τις παλιές οφειλές ΔΕΝ θα εισπράξετε τίποτα.
    Ειτε επειδή έχουν παραγραφεί (φρόντισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες γι αυτό;)
    ΕΙΤΕ επειδή και να βγάλετε απόφαση από τον συγκεκριμένο δεν θα βρείτε τίποτα να εισπράξετε.
    Αυτά τα παραπάνω τα σκέφτεσθε σοβαρά;
    Συγκεκριμένα ερωτήματα από έναν του χώρου με συγκεκριμένες απαντήσεις που μάλλον δεν θα δοθούν…

  • Οι προηγουμενοι Δημαρχοι, αντιδημαρχοι οικονομικων κτλ, τι εκαναν?

    Ή δεν εκαναν τιποτα? Υπαρχει ευθυνη εκει?

    Ή κορακας κορακου ματι δεν βγαζει??

    Ειναι δυνατον επι τοσα χρονια καποιος να μην πληρωνει κ ο δημος να τον αφηνει??

  • κατασχεση λοιπον αντιδημαρχε. γιατι να πληρωνουμε εμεις οι καλοπληρωτες δημοτες αυξημενα τελη και οι επιχειρηματιες να χρωσταν παντου γιατι εσεις δεν κανετε κατασχεση

  • Καλα θα κανει ο δημος να δει τα υπερογκα νοικια που απαιτει ενω τα διπλανα ενοικιαζομενα ειναι στο 1/7 της τιμης κ τα περισσοτερα αδεια. Απο που θα βγουν τοσα χιλιαρικα νοικι το μηνα; συμμαζευτειτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.