kozan.gr: Πτολεμαΐδα: Ντύθηκαν Αϊ-Βασίληδες και έτρεξαν για καλό σκοπό (Βίντεο & Φωτογραφίες)

23 Δεκεμβρίου 2017
17:20

Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας διοργάνωσε το Σάββατο 23/12 το  4ο SANTA CLAUS RUN  με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Η εκδήλωση  όπως κάθε χρόνο είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τα έσοδα θα δοθούν στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πτολεμαΐδας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης). Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

ko

23 σχόλια

  • ποιος αι βασιλης ρε παιδια, μας δουλευετε; ο της κοκα- κολα ονοματι Σαντα συμβολο της Αμερικανιας και της ευημερουσας κοινωνιας (!!!?????),κι ο Σαντα Κλος του Ροβανιεμι των Καλβινιστων (αιρετικων για τη θρησκεια μας) Φινλανδων ,ολα στο ονομα των καταναλωτικων οργιων και της καλοπερασης… αμφιβαλλω αν εστω και ενας ξερει τον Αγιο Βασιλειο

    • Προσκύνα εσύ καμία εικόνα ή κανένα λείψανο και άσε την θρησκεία έξω από όμορφες κοινωνικές πρωτοβουλίες. Φτάνει πια με τον σκοταδισμό ή τον δήθεν καθωσπρεπισμό που από πίσω ξέρεις και ξέρω ότι κρύβονται πολλοί περίεργοι άνθρωποι!!!

      • at 19:09 περί σκοταδισμού η σκοτισμένου νου.

        Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες βλέπουμε τὸν Μέγα Βασίλειο, ἕναν ἀπὸ τοὺς μεγαλύτερους ἀσκητὲς τῆς Ἐκκλησίας μας, νὰ παρουσιάζεται μὲ μία ἐντελῶς διαφορετικὴ μορφή. Μία μορφὴ ποὺ ἀποτελεῖ ἁπλῶς ἕνα εὐφυέστατο ἐπίτευγμα μίας διαφημιστικῆς καμπάνιας τῆς coca-cola ποὺ ἐμφανίστηκε γύρω στὸ 1930. Ἐκτὸς αὐτοῦ, βλέπουμε πλέον τὸν Ἅγιο νὰ παρουσιάζεται καὶ ὡς ὁμοφυλόφιλος, παντρεμένος μάλιστα μὲ ἄλλον ἄντρα…
        H ἐκπομπὴ τοῦ CNN “New Day Sunday”, ἔκανε ἕνα ἀφιέρωμα στὸ νέο βιβλίο γιὰ παιδιά, μὲ τίτλο: «Ὁ σύζυγος τοῦ Ἄη Βασίλη», τὸ ὁποῖο ἀπεικονίζει τὸν Ἄη Βασίλη ὡς ὁμοφυλόφιλο ποὺ παντρεύεται μὲ κάποιον ἄλλο ἄνδρα.

        Ο Άγιος Βασίλειος, ο πραγματικός Άγιος Βασίλειος της Ορθοδοξίας, αυτός «ο ασκητικός, ο ελεήμων, ο συμπαθής, πού φέρνει τα Γράμματα, την Μόρφωση, την Ελπίδα, το ζωντανό Ευαγγέλιο, την θεολογία, την ανακούφιση στους ταπεινούς, την πραότητα, την ταπείνωση, την αφθονία της ελεήμονος αγάπης στα ασκητικά του χέρια, την Ποίηση και το Μεγαλείο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Τον ξεχάσαμε για τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Δύσης.

        Μόνο η Δύση θα μπορούσε να διαστρέψει με το σατανικό πνεύμα που την διακατέχει την ελεημοσύνη σε καταναλωτισμό. Και τώρα; Τώρα η κατρακύλα συνεχίζεται ..
        Μαύρος και ομοφυλόφιλος τώρα ο satan claus της καταρρέουσας Δύσης.

        Έτσι “αναπαύονται” τα ναυάγια της πίστεως

      • ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕ;;; ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΩ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΓΑΣΤΕΡΑΣ ΣΟΥ,ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΙΟΥΧΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ; ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ,ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ;;;

          • Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πρό-σωπο. Δεν είναι η γνώση μέσω εννοιών και αφηρημένωνστοχα-σμών.

            Ο Χριστός είπε στους μαθητές του¨ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ¨

            Ο Χριστός είναι έρω-τας και θέλει προσω-πική σχέση.Γι’ αυτό στη ζωή του ο χριστι-ανός είναι λίγο ακραίος. Συνήθως συ-ντηρητικό τον λένε οι ανελεύθεροι.

          • η αληθεια ειναι οτι προσταζει το συμφερον σου και συμφωνα με αυτο ζεις και αναπνεεις ,τα υπολοιπα ειναι ανευ σχολιων… και χαρακτηρισμους μπροστα στον καθρεπτη σου να κανεις

          • Βλέπω τα σχόλια τα κάνετε 2-2 παρέα. ΧΑΧΑ είστε για να γελάει κανείς με τον φανατισμό σας. Χάνετε την ευκαιρία να πείτε και ότι ακραίο έχετε μέσα στο κεφάλι σας. Εσείς και οι φανατικοί μουσουλμάνοι. Και οι δύο τα άκρα με αμέτρητους πολέμους στην ιστορία και πισωγύρισμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

  • Κάποιοι ντύθηκαν Αϊ-Βασίληδες και έτρεξαν για καλό σκοπό και κάποιοι άλλοι ζουν μέσα στη μιζέρια. Καμία ελπίδα….

      • Δεν υπάρχει καμία ελπίδα μέσα από τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία αγαπητέ. Δεν έχεις καμία διαφορά από τους φανατικούς μουσουλμάνους που εφευρίσκουν εχθρούς σε οτιδήποτε διαφορετικό από αυτούς και θέλουν να το καταστρέψουν. Διαχρονικά οι φανατικοί των θρησκειών και των δογμάτων είναι αυτοί που ευθύνονται για όλους τους πολέμους και τις μακροχρόνιες περιόδους σκότους στον ανθρώπινο πολιτισμό.

        • “Πλανάσθε μη ειδότες τας Γραφάς” Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ματθ.22,29.

          Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου: Αλλοίωση και ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων
          Του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

          Η εορτή των Χριστουγέννων στις παραδοσιακά χριστιανικές κοινωνίες διατηρεί κάτι το ξεχωριστό. Ακτινοβολεί φως, γαλήνη, αγάπη κι ελπίδα. Με τον τρόπο, όμως, που εορτάζεται στις εκκοσμικευμένες χώρες μας, το βαθύτερο νόημά της συχνά αλλοιώνεται. Η καταναλωτική υστερία και η πνευματική αδιαφορία συρρικνώνουν το θρησκευτικό ενδιαφέρον.

          Επιδείξεις πολυτελείας και κενοδοξίας παραμορφώνουν την ομορφιά της απλότητος και της αθωότητος. Δεν πρόκειται για εξωτερικά φαινόμενα. Η μετάλλαξη αυτή συντελείται ανεπαίσθητα στη συνείδησή μας.

          Η αλλοίωση συμπληρώνεται με την εισβολή μιας άσχετης με τα Χριστούγεννα φιγούρας, του λεγομένου «Αϊ-Βασίλη», που εμφανίζεται ως ένας ευτραφής γεροντάκος με κόκκινη αμφίεση, ο οποίος έρχεται από τον Βορρά και μοιράζει δώρα, μια μυθοπλασία, που μαγνητίζει τη φα-ντασία μικρών και μεγάλων.

          Στην ουσία είναι μια φοβερή παραποίηση της υπέροχης μορφής του σοφού οικουμενικού διδασκάλου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο οποίος έζησε και κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο με πρωτοποριακά έργα αγάπης. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23.12.2017

    • φυσικα και δεν υπαρχει ελπιδα οταν ο παγανισμος εξαπλωνεται με τετοιους ρυθμους… αν ηθελες λεφτα μπορουσες να κανεις ερανο,οχι να αντιγραφεις τα αμερικανακια…

  • Χαρά στο κουράγιο σας που κάθεστε και μιλάτε με τον χριστιανιστή. Αυτοί πήγαν την Ελλάδα τριακόσια χρόνια πίσω, τους δίνετε και αξία. Τι.σχέση έχει ο Χριστός με δαύτους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.