Περισσότερες από 45 Κλαδαριές άναψαν στη Σιάτιστα – Γλέντι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (Βίντεο & Φωτογραφίες)

24 Δεκεμβρίου 2017
08:42
Κανένα σχόλιο

Με το άναμμα των «Κλαδαριών» ξεκίνησε, χθες Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στη Σιάτιστα η αναβίωση των εθίμων του Δωδεκαημέρου, τα οποία κάθε χρόνο τιμούν πιστά οι κάτοικοι της Σιάτιστας.

Οι πραδοσιακές Σιατιστινές Κουλιαντίνες

Οι Κλαδαριές τύλιξαν όλες τις γειτονιές της πόλης, φωτίζοντας τη Σιάτιστα η οποία γλέντισε και τραγούδησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη συνοδεία πολύ κρασιού και τοπικών εδεσμάτων.

 
 Τρείς κλαδαριές μαζί! Δύο στον Άγιο Χριστόφορο και μια σ’ Τζουτζούρους!

Περισσότερες από 45 κλαδαριές άναψαν στη Σιάτιστα με τον κόσμο της Σιάτιστας να τιμά το έθιμο, αλλά και πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα να συμμετέχει στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε σε κάθε γωνιά της πόλης. Την πρώτη κλαδαριά άναψε ο Δήμαρχος Βοΐου, Δ. Λαμπρόπουλος, ενώ στη Σιάτιστα βρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδης και Γ.Θεοφύλακτος, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Η. Κάτανας, ο αντιδήμαρχος Βοΐου Λ. Γκερεχτές, η πρόεδρος της Δ. Κ. Σιάτιστας Κ. Δάρδα, οι οποίοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά, το μήνυμα των Χριστουγέννων να φέρει υγεία και αισιοδοξία σε όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ – βίντεο – φωτογραφίες Γ.Γ. για το Siatista-Info

 

 

Πηγή https://siatista-info.blogspot.com/2017/12/45.html

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.