Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr για προβλήματα με το Internet στο Ανατολικό Εορδαίας

27 Δεκεμβρίου 2017
22:41

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τις συνδέσεις διαδικτύου στο Ανατολικό Εορδαίας. Επειδή ο ΟΤΕ είναι μονοπώλιο στο χωριό μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας αντιμετωπίζουν μ αυτό τον τρόπο. Πληρώνουμε για 24 Mbps ταχύτητα και εάν πιάσουμε 5 Mbps είναι άθλος, πλέον με τόσο <βαριές> σελίδες δεν μπορούν ούτε να ανοίξουν. Όλοι οι πελάτες στο δίκτυο του χωριού αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που πλέον επηρεάζετε η καθημερινότητά τους.

 

Ευχαριστώ
Μωυσιάδης Ιωάννης

6 σχόλια

  • Μην απασχολείτε τον ΟΤΕ με λεπτομέρειες. Τώρα ασχολείται με την προώθηση των νέων προγραμμάτων fiber στους έχοντες των αστικών κέντρων, στους οποίους δίνει τις ταχύτητες κανονικά. Τί γίνεται λοιπόν;;; Μήπως μάλλον σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς απλά δεν δίνει ταχύτητες ; Υπάρχει κανένας φορέας άραγε που να το ελέγχει αυτό ώστε να μας απαντήσει; Ή ο καθένας στην Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει και ό,τι τον βολεύει ;

  • Αν δεν είναι το χωριό σου αστικό κέντρο του ΟΤΕ (έχουν εξοπλισμό) τότε η ταχυτητα σου θα είναι μικρή λόγω του οτι θα “παίρνεις” ίντερνετ από ένα γειτονικό αστικό κέντρο.

    Η απόσταση από το κέντρο αυτό (μηκος της καλωδιωσης) είναι καθοριστική για την ταχύτητα που θα πιάσεις.

    Για απόσταση άνω των 1,5-2 χλμ η ταχύτητα πέφτει δραματικά.

    Οπότε αν παιρνετε πχ από κομνηνα είναι λογικό να έχετε αυτές τις ταχύτητες.

    • Λογικό είναι να παίρνεις οτι πληρώνεις σ αυτη την ζωή κ όχι να σε κοροιδεύουν. Έχω σχεδόν 20 χρόνια ιντερνετ απο τότε με τις isdn γραμμές, που πιάναμε 120 Kbps και χαιρόμασταν. Τα τελευταία χρόνια με τα 24 Mbps, αρχικά ξεκίνησε στα 12 μετά σταθεροποιήθηκε στα 8 για μερικά χρόνια και τώρα φτάνεις τα 5 Mbps με το ζόρι. Πάντως υπάρχει ένα σπιτακι του ΟΤΕ στο χωριό με εξοπλισμό μέσα, αν εννοείται αυτό.

      • Όσο παλιώνει ένα δίκτυο και γίνονται “μπαλώματα” σε αυτό, και προστίθενται επιπλέον συνδρομητές, η ταχύτητα θα πέφτει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται από 12 να πέσει στα 5Μbps, αν ήταν όντως αυτές οι ταχύτητες.

      • Αν είστε αστικό κέντρο και εχεις αυτές τις ταχύτητες τότε κάπου αλλού είναι το θέμα.

        Παλαιά καλωδίωση, θόρυβος από γειτονικές γραμμές, τεχνικό πρόβλημα.

        Μπορείς πολύ εύκολα να μπεις στο μενού του modem-router σου και να δεις στην καρτέλα στατιστικά το attenuation στο downstream.

        Κοινώς είναι η εξασθένιση που έχεις και ένα μέτρο για να υπολογίσεις χοντρικά πόσο μακριά είσαι και τι να περιμένεις θεωρητικά.

        Attenuation 20 και κάτω είναι πολύ καλά.

        Άνω των 10-12 ταχύτητα συνήθως

        Πάντως μην δοκιμάζεις speedtest.

        Κατέβασε κάτι από ένα μεγάλο site (πχ nvidia)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.