kozan.gr: Γ. Θεοφύλακτος: “Αποκαθίσταται η αδικία της περικοπής του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για το Νομό Κοζάνης και τη Δ. Μακεδονία”

28 Δεκεμβρίου 2017
12:45

“Αποκαθίσταται η αδικία της περικοπής του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για το Νομό Κοζάνης και τη Δ. Μακεδονία. Οι αιτούντες θα λάβουν ολόκληρο το ποσό”, αναφέρει ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος, μέσω facebook.

Έκτακτο μέρισμα συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλεται έως την Παρασκευή στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης κάτοικους των νομών της χώρας που δοκιμάζονται περισσότερο από το ψύχος και περιλαμβάνονται στην Α ζώνη. Αφορά τους κάτοικους των ορεινών νομών Γρεβενών, Έβρου, Ιωαννίνων, Ευρυτανίας, Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλωρίνης.

Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με διαδικασίες-εξπρές στους δικαιούχους τους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που είχαν υποβάλει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση την περασμένη σεζόν.

Ειδικότερα, με με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου αλλάζει αναδρομικά το επίδομα θέρμανσης της περασμένης περιόδου 2016 – 2017 για στις ορεινές και βόρειες περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στην ζώνη Α, και από τα 25 λεπτά το λίτρο αυξάνεται κατά 50% στα 37,5 λεπτά.

Η διαφορά των 12,5 λεπτών ανά λίτρο θα πιστωθεί στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, και οι δικαούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.”

54 σχόλια

  • Στην τριτοκοσμική χώρα του Μπόνγκο-Μπόνγκο, οι φύλαρχοι ζητοκραυγάζουν με τυμπανοκρουσίες για τις πενταροδεκάρες που μοιράζουν στους μνημονιόπληκτους φουκαριάρηδες. Την ίδια στιγμή, οι φτωχοί ιθαγενείς στοιβάζονται στις ουρές των ιδιωτικών τραπεζών για να πληρώσουν τους φόρους πριν λήξει η προθεσμία Γιατί αν λήξει, το έγκλημα είναι ασυγχώρητο και ο πέλεκυς βαρύς. Αν δεν έχεις να πληρώσεις τους δυσβάστακτους φόρους κατοικίας, απλά σου πλειστηριάζουν το σπίτι για να συνεχίσουν να έχουν ρευστότητα τα ευγενή ιδρύματα. Πρόνοια, υγεία, στήριξη ανέργων και αδυνάτων είναι λέξεις άγνωστες. Δεν έχεις να πληρώσεις; Στον Καιάδα γρήγορα! Έτσι όμορφα κυλούν οι μέρες στην τριτοκοσμική χώρα του Μπόνγκο-Μπόνγκο, και οι φύλαρχοι πηαίνουν από πανηγύρι σε πανηγύρι, γνωρίζοντας πως οι φτωχοί ιθαγενείς δε θα σηκώσουν ποτέ κεφάλι και θα συνεχίσουν να ξεπληρώνουν τα δανεικά και αγύριστα των φυλάρχων, που ζοϋν σε καθεστώς ατιμωρησίας…

  • Αγαπητέ γιαννη πες μας πόσες μέρες στην Αθήνα ανάψατε τη θέρμανση,νας σου υπενθυμίσω οτι απο αρχές Οκτώβρη ο κόσμος στα χωριά καίει πετρέλαιο και ακόμη να ανοίξει το σύστημα,ενώ παράλληλα το εχετε μειώσει στο μισό,καλές γιορτες

  • Τακτική Συριζα = Δημιουργεί ένα πρόβλημα, το λύνει, και μετά ζητάει και τα εύσημα…
    Δεν πάτε καλά, να το κοιτάξετε τώρα που είναι νωρίς

  • «Αποκαθίσταται η αδικία της περικοπής του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για το Νομό Κοζάνης και τη Δ. Μακεδονία. Οι αιτούντες θα λάβουν ολόκληρο το ποσό», αναφέρει ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος, μέσω facebook.

    Είναι αλήθεια και έγινε μόλις κ. Θεοφύλακτε η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα και όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ “πρόβατα”.

  • Αφού πρώτα η Δυτική Μακεδονία αλλάζει καθημερινά το σύστημα θέρμανσης από πετρέλαιο σε πέλετς, ξοδεύοντας για νέες εγκαταστάσεις λεφτά που δεν υπάρχουν, αφού το επίδομα θέρμανσης έχει κοπεί απ’ τους πολλούς και δίνεται σε ελάχιστους, αφού η Δυτική Μακεδονία επιδοτεί το ηλεκτρικό ρεύμα των νησιών, έρχεται ο Σύριζα να δώσει αναδρομικά για το 2016 χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, ενόψει των επόμενων εκλογών. Ντροπή!

  • και επειδή τα λόγια πλέον δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά από τους πολίτες, φροντίζουν να επενδύσουν στα πιο ταπεινά αισθήματα, αυτά που σχετίζονται με την επιβίωση αλλά και την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκονται αρκετοί συμπολίτες μας.

  • Η γκρίνια μας τρώει! Εντάξει, δε θα σωθούμε με το μέτρο αυτό, αλλά όλα έχουν σημασία και τα μικρά και τα μεγάλα. Δηλαδή αν δεν το κάνανε, θα ήταν καλύτερα;

  • Την Ελλάδα την κατέστρεψαν τα δυο συνεταιράκια Πασοκ-ΝΔ.Το ξέρουν και τα φύλλα απο τα δέντρα.Όλα τα άλλα να’χαμε να λέγαμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.