Γιώργος Ντζιμάνης: “Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος με τα Σκόπια”

28 Δεκεμβρίου 2017
13:39
Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος με τα Σκόπια, η οποία θα είναι δίκαιη και δεν θα προσβάλει την ιστορία και την καταγωγή κανενός.

Μία λύση στο Σκοπιανό μπορεί να προέλθει μόνο  χωρίς αλυτρωτισμούς και καχυποψίες και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Ελλάδα είναι η 3η επενδυτικά χώρα στα Σκόπια.
 Tα δύο βασικά προβλήματα στα Σκόπια που «γιγαντώθηκαν» επί εποχής Γκρούεφσκι αφορούν τον αλυτρωτισμό αλλά  και την φοβία ότι η Ελλάδα επιδιώκει την εξαφάνιση της , κάτι που απαντήθηκε  όμως από την Ελληνική Κυβέρνηση στην πράξη, με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ,όπως η συνεργασία  τριών-3- Πανεπιστημίων Ελλάδας-Σκοπίων, το άνοιγμα των Πρεσπών, η συντήρηση του αγωγού Πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων,  η ανακαίνιση της γραμμής Φλώρινα-Μοναστήρι και η κατασκευή Νέου αγωγού αερίου μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σκοπίων.

17 σχόλια

  • Τι προτείνει ο Ντζιμάνης; Να μας πει καθαρά! Κανένα όνομα με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ! Η Μακεδονία είναι μια και όσοι σκέφτονται να την προδώσουν να το σκεφτούν που καλά!

  • Σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της Real News, αποκαλύπτει ότι το 81,9% των Ελλήνων υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχτεί ονομασία που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία. 23-12-17 iGreek

  • Την σημαία την πήρε ο αέρας
    Την Μακεδονία ποιός θα την πάρει
    Αυτά στον στρατό δεν τα διδαχτήκαμε
    Στην πολιτική τα πάντα γίνονται αλλά δεν λέγονται
    Αλλά και το αντίστροφο
    Δεν ξέρω αν συμφωνείτε με τον σέλτσα για τις εκπτώσεις
    Ακόμη δεν άρχισαν εσείς τις κάνατε πολύ νωρίς αυτό φάνηκε από την αρχή για όσους το κατάλαβαν τουλάχιστον έσωσαν την τιμή και την ψυχή τους Εσείς ,,,

  • ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

    Το σκοπιανό καθεστώς επιδίδεται μετά ζήλου στην «κατασκευή προγόνων» και σφετερίζεται την ελληνική ιστορία για να εξαρχαϊσθεί. Ψάχνει αριστοκρατική κληρονομιά…

    – Σύνθετη ονομασία με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγά του, τυχόν καθιερούμενη, θα είναι στιγμιαίας χρήσεως. Την επομένη το σκοπιανό κοινοβούλιο θα πει ότι αποβάλλεται το όποιο συνθετικό. Αυτοί επομένως που μιλούν για σύνθετη είναι πλανώντες και πλανώμενοι.

    – Οι πολίτες των Σκοπίων, σλάβοι ή αλβανοί, ασφαλώς έχουν την δική τους ιστορία, σεβαστή από μας αλλά αυτή η ιστορία τους δεν έχει καμία συγγένεια με τους Μακεδόνες και την Μακεδονία που υπήρξαν αρχαιόθεν μόνον Έλληνες: «Αυτός τε Έλλην γένος ειμί τωρχαίον» διακηρύσσει το 479 π.Χ. Αλέξανδρος ο Α΄ (Ηρόδοτος Θ΄, 45, 2).

    – «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μαζί του ταυτίστηκε απολύτως ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    -Πάντως τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδονία και αν όλος ο πλανήτης τα ονομάσει έτσι, εφόσον δεν τα ονομάσουμε εμείς.

  • μπράβο κ. Ντζιμάνη!!!
    χαλάλι τους και η μακεδονία κι ο μεγαλέξανδρος!!!
    επιτέλους μια κυβέρνηση που θα λύσει το μακεδονικό που μας ταλαιπωρεί εδώ και 100 χρόνια!!!
    ότι έκανε ο μεγαλέκος με το γόρδιο δεσμό!!!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ

    Όμως, από τη δεκαετία του 1990 στην ανανεωτική Αριστερά η κοινωνιοκεντρική αντίληψη και ο πατριωτισμός άρχισαν να παίρνουν διαζύγιο μεταξύ τους……..

    Η “ανανεωτική Αριστερά” και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταυτιστούν σ με τις εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, ιδιαίτερα στον χώρο των πανεπιστημίων, της νεολαίας και της διανόησης. Αντίθετα, ο πατριωτισμός στο εσωτερικό των αριστερών κομμάτων και σχηματισμών συρρικνωνόταν διαρκώς. Στο ΠΑΣΟΚ θα κυριαρχήσει ο σημιτικός εθνομηδενισμός και θα περιθωριοποιηθούν οι πατριωτικές φωνές (Χαραλαμπίδης, Τσοβόλας, Παπαθεμελής), ενώ και στον χώρο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, οι πατριωτικές φωνές (Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Γλέζος) είτε θα σιγήσουν είτε θα προσαρμοστούν στην κυρίαρχη εθνομηδενιστική αντίληψη.. ………

    Δηλώσεις του Φίλη για τους Ποντίους, αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας από την Αναγνωστοπούλου, ανακήρυξη του εθνομηδενιστή Λιάκου σε υπεύθυνο για τη μεταρρύθμιση της παιδείας(!), απόλυτη αδιαφορία για τις συνέπειες του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος στην ελληνική κοινωνία…….

  • Συνομιλητές, μην ξεχνάτε ότι ο κ. Ντζιμάνης εστερνίσθηκε πλήρως της άποψη της κυβέρνησής του, οτι δηλαδή, η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί και τίποτα άλλο.

    • Αυτοί που χαμογελούσαν και χαρακτήριζαν την Ελληνική σημαία «πανί» ψηφίστηκαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Ε, αυτή η στρούγκα τέτοιο τυρί βγάζει.
      Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής». δηµοκρατία! ! !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.