kozan.gr: Ποδήλατο στην Κοζάνη; Γιατί όχι….; Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kozan.gr, ο Χρήστος Μπουκουβάλας έμπορος ποδηλάτων

5 Ιανουαρίου 2018
15:08

Το ποδήλατο έχει πλέον μπει ουσιαστικά στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων, όχι όμως τόσο στην πόλη της Κοζάνης. Σε άλλες πόλεις όπως τα Τρίκαλα χρησιμοποιείται καθημερινά κι αποτελεί  δημοφιλές μεταφορικό μέσο για την κάλυψη μικρών και μεγάλων αποστάσεων. Το Kozan.gr μίλησε σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου με τον υπεύθυνο της επιχείρησης Μοτοποδηλατοτεχνική, κ. Χρήστο Μπουκουβάλα, ο οποίος μας είπε, σε ό,τι αφορά την Κοζάνη,πως: «Υπάρχει μια τάση στο να στραφεί ο κόσμος στη λύση του ποδηλάτου, παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας δε βοηθά από απόψεως καιρικών συνθηκών, αλλά και τ’ ότι η πόλη δεν έχει ποδηλατική παιδεία. Το ποδήλατο στην περιοχή μας κυρίως απευθύνεται σε παιδικές ηλικίες, αλλά και σε κάποιους «χομπίστες». Βέβαια ανασταλτικός παράγοντας, τονίζει ο κ. Μπουκουβάλας είναι και το ότι «δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι δρόμοι, και η ασφάλεια, έτσι ώστε ο πολίτης να κινηθεί με το ποδήλατο». Ο κ. Μπουκουβάλας καλεί τον Δήμο να σχεδιάσει, πάνω σε αυτό το κομμάτι προσθέτοντας ακόμη πως: «Το ποδήλατο, είναι φιλικό προς το περιβάλλον δεν καίει καύσιμα, είναι οικονομικό. Το μόνο που καίει είναι θερμίδες… που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Προτείνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να δοκιμάσουν μια βόλτα και πιστεύω πως θα το αγαπήσουν».

Θανάσης Τέγος

17 σχόλια

  • Τρικαλααα; γιατι πας τοσο μακρια κυριε μπουκουβαλα;…η Πτολεμαΐδα ειναι μολις λιγα χιλιόμετρα μακρια οπου το ποδηλατο χρησιμοποιειτε κατα κόρον…στην Κοζάνη που να το περπατησεις;..στον ανήφορο ή στον κατήφορο;

    • Πτολεμαΐδα χρησιμοποιούμε, αλλά όχι όσο θα μπορούσαμε. όσο σε άλλες επίπεδες πόλεις, όπως Τρίκαλα, Κατερίνη κ.α. Και είναι κρίμα γιατί είναι ιδανική για ποδήλατο. Για την Κοζάνη λίγο δύσκολο το κόβω να γίνεται ευρεία χρήση. Ή θα πρέπει να έχεις πολύ μεράκι και αντοχές ή φόρτωμα στο αμάξι και βόλτες παραέξω από την πόλη. Για τα παιδιά όμως ακόμη πιο δύσκολο. Εγώ προσωπικά, μέσα στην Πτολεμαίδα έχω παρατήσει αμάξι και μηχανή που έχω (και με τη μηχανή κολλάς το ίδιο πλέον ) και κινούμαι με ποδήλατο. Σε χρόνο μηδέν και ευχάριστα τελειώνεις δουλειές. Είναι φανταστικά.

  • Το ποδήλατο χρησιμοποιείται σε όλες τις πόλεις που δεν έχουν υψομετρικές διαφορές. Σε πόλεις όπως η Κοζάνη, με έντονες υψομετρικές διαφορές, στενούς δρόμους και μεγάλη κίνηση οχημάτων η χρήση ποδήλατου είναι απαγορευτική. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε και ηλεκτρικό ποδήλατο, καθώς η ισχύς του, λόγω σχετικής νομοθεσίας, είναι πολύ μικρή. Τα πιο ισχυρά ηλεκτρικά ποδήλατα εμπίπτουν στην κατηγορία εκτός δρόμου ή μοτοποδηλάτου. Αλλά αν ήταν κάποιος να πάρει μοτοποδήλατο, το έχει ήδη πάρει.

    Μερικά πράγματα είναι θέμα κοινής λογικής, όχι επιθυμιών και ιδεοληψιών.

  • Οι κατοικοι της νοτιας κοζανης και τα χωρια ανετα μπιρουν να το χρησιμοποιουν! Στην γκερτσου επιβαλλεται να γινει ενας ποδηλατοδρομος ασφαλειας!

    • Η Γκέρτσου δεν έχει ούτε καν φωτισμό!!!!Τα βράδια φοβάσαι να κυκλοφορήσεις!!!Για τους Κοζανίτες η Κοζάνη είναι μόνο η πλατεία και η Π.Μελά μέχρι τη μέση, τίποτα άλλο !!!Πρώτα θα πρέπει να κάνουν λοβοτομή και μετά να δούν για ποδηλατόδρομους, φώτα κτλπ!!!!Το μόνο που τους νοιάζει είναι το τομάρι τους και η τσέπη τους!!!Ας επισκεφτούν και καμία άλλη Πόλη να δουν πως είναι!!!

        • Μάλλον σε ενοχλεί όταν λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους γιατί είσαι ένας από τους βολεμένους καναπεδάτους παρτάκηδες αυτής της Πόλης!!!Το σίγουρο είναι ότι τη δικιά σου μιζέρια, όπως και κάποιον άλλων δεν την φτάνει κανένας!!!!Είστε κλεισμένοι στο κλουβί σας και δεν σας νοιάζει τίποτα και κανένας, παρά μόνο η πάρτη σας και η τσέπη σας!!!

          • το σχόλιο σου μόνο αρνητικότητα, μίσος και μιζέρια βγάζει, ακριβώς όπως και το προηγούμενο.
            και μάθε κάτι: όλες οι πόλεις έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Μπουμ! δεν το περίμενες κάτι τέτοιο έτσι δεν είναι?!
            Πάνε ζήσε τώρα στη μιζέρια σου και αν δε σου αρέσει αυτή η πόλη μπορείς να πας σε όποια άλλη θέλεις, μόνο μη μας τα ζαλίζεις άλλο. Άντε γεια λοιπόν, μίζερε.

  • Ως χρήστης ποδηλάτου και μηχανής μικρού κυβισμού έχω να πω ότι τις δουλειές μου μέσα στο κέντρο τις κάνω πιο γρήγορα με το ποδήλατο γιατί μπορώ να μπω όπου τα μηχανοκίνητα οχήματα απαγορεύονται, να κινηθώ “ανάποδα” χωρίς να είμαι παράνομος, και να παρκάρω όπου σχεδόν φανταστεί κανείς.
    Για αυτούς που λένε για ανηφόρες να αναφέρω ότι τα μάουντεν έχουν ταχύτητες που διευκολύνουν αφάνταστα. Τα υπόλοιπα είναι για τους τεμπέληδες και τους δήθεν που θέλουν να πουλάνε μούρη με το αυτοκίνητο παντού όπου πάνε.
    Όσο για το άρθρο, πολύ διαφήμιση..

  • Στην Κοζάνη υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στη χρήση ποδηλατου από πάρα πολούς πολίτες, λόγω των υψομετρικών διαφορών (~ 650 – 780 μέτρα).

  • Γειά σου ρε ΑΝΏΝΥΜΕ ΜΠΟΥΜ!!!Απάντηση χωρίς επιχειρήματα δεν είναι απάντηση!!!!Την ομορφιά της κάθε Πόλης αν δεν υπάρχει μπορείς να την φανταστείς, την πραγματικότητα όμως που δεν μπορείς να αλλάξεις είναι το πρόβλημα!!!Προφανώς φταίει το φτωχό λεξιλόγιό σου και το κολλημένο μυαλό σου!!!Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ μπορώ να στο ξαναεξηγήσω αν θες, αλλά δεν μπορώ να στο κατανοήσω !!!!Μάλλον φταίνε τα γονίδιά σου γι’αυτό!!!!

    • Ξεναγήσου μόνος σου στην τέλεια πόλη που εσύ γουστάρεις. Απλά μη μας τα ζαλίζεις άλλο. Αν δεν σου αρέσει εδώ φύγε. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.