Προβληματισμός για τη λειτουργία του Δήμου Εορδαίας (του Κοσμά Κωτσίδη*)

8 Ιανουαρίου 2018
09:33

Τον έντονο προβληματισμό μου για την λειτουργία του δήμου ή κομμάτι αυτού έχει προκαλέσει ο τρόπος παρέμβασης του σε ένα θέμα τεχνικής φύσεως, που αφόρα την αποκατάσταση ενός προβλήματος αγροτικού δρόμου . Συγκεκριμένα στον περιφερειακό δρόμο δυτικής Εορδαίας, υπάρχει ένας αγροτικός δρόμος τον οποίο σε κάποιο σημείο του διέρχεται ένα ρέμα , κατά καιρούς και συνήθως μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα ο δρόμος καταρρέει και καθιστά αδύνατη την διέλευση των οχημάτων .Αφού θέσαμε το πρόβλημα στον δήμο και κατόπιν επίμονων ισχυρισμών του διορισμένου από τον Δήμαρχο υπευθύνου για την μετακίνηση των μηχανημάτων για το εν λόγο θέμα διαπιστώνεται ότι ο τρόπος λειτουργίας της παρούσης αρχής είναι αναποτελεσματικός ,ενδεικτικά αναφέρω ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα ο δήμος έχει παρέμβει τρεις φορές μια για κάθε έτος και από ότι φαίνεται θα χρειασθεί και τέταρτη .Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς από τους αρμόδιους αν τελικά τα κοστολόγια των εργασιών αυτών (μετακίνηση μηχανημάτων, απασχόληση προσωπικού, υλικά κ.α) στοιχίζουν οικονομικά περισσότερο από ότι αν αντιμετωπίζονταν το πρόβλημα ουσιαστικότερα με την κατασκευή ενός τεχνικού έργου δίνοντας οριστική λύση ;

Αυτός λοιπόν είναι ο προβληματισμός μου και ας κατέχω λιγότερα από αυτους που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και μας διοικούν .

Συνεχίστε κύριοι να δίνεται «λύσεις» κατά αυτόν τον τρόπο και εμείς θα αναρωτιόμαστε τι φταίει που έχουμε φτάσει την χώρα σε αυτό το σημείο .

ΚΩΤΣΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ

Ένα σχόλιο

  • Η δημοτική αρχή είναι απούσα από παντού
    Όταν το λέμε στα δημοτικά συμβούλια όλοι επικροτούν την λειτουργία του Δημάρχου ακόμη και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης
    Τα μέσα φροντίζουν να μην μεταδίδουν τα μείζονος σημασίας προβλήματα επαρκώς
    Οι Πολίτες δεν συμετέχουν αφού έχουν αποκλειστεί εντέχνως με τον κανονισμό λειτουργειας που άλλου δεν εφαρμόζεται πχ
    Παρουσίες δημοτικών συμβούλων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.