Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: «Eάν τυχόν πίσω από το ζήτημα υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις, το θέμα δεν θα κλείσει, αλλά θα ανοίξει».

10 Ιανουαρίου 2018
06:23

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας της χθεσινήςς Ιεράς Συνόδου προέβη σε δηλώσεις όπου τόνισε πως «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί και δεν θα αδιαφορήσει μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα, όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος δίνοντας σαφές στίγμα των κινήσεων της Εκκλησίας για το ζήτημα τονίζοντας δε πως θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Παύλος τόνισε πως

«εάν τυχόν πίσω από το ζήτημα υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις, το θέμα δεν θα κλείσει αλλά θα ανοίξει».

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών ανέφερε: «Έχουμε δε έναν επιπρόσθετο λόγο και την ευαισθησία ως Εκκλησία της Ελλάδος το γεγονός ότι τον όρο Μακεδονική , χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.»

Αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις των κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος μετά τη σημερινή ιστορική και ξεκάθαρη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

8 σχόλια

  • Υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν οι αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων
    Όσοι το πιστεύουν αυτό ας έρθουν να πάμε στην γειτονική χώρα και τότε θα καταλάβουν
    Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έντονη πίεση από διεθνής παράγοντες που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί γιατί τις υπηρετεί
    Και ως έκτου του θα κάνει το ολέθριο πολιτικό σφάλμα μαζί με την πλειοψηφεία της αντιπολίτευσης η οποία και αυτή της ίδιας πολιτικής γραμμής είναι

  • Το θεμα ειναι Δέσποτα πως και απο πλευρας Εκκλησίας δεν υπάρχει πλέον ένας Παλαιών Πατρών Γερμανός…και ο νοών νοείτω

  • Εδω η Εκκλησία δεν μπορεί να λύσει τα δικά της πρόβλημα με τις επιμέρους ονομασίες των δογμάτων της ( καθολική,ορθόδοξη, πατριαρχική,εξαρχικη,σχισματικη,ΓΟΧ και πολλά πολλά άλλα )και θα πάρει θέση ως προς τι; Εχει εξουσία μήπως; Ή ξεχνάνε το “απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ” που τους προέτρεψε ο ιδρυτής τους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.