ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Οι Πλειάδες τραγουδούν για τον Αλέξανδρο Μελισσινό

11 Ιανουαρίου 2018
14:28
Κανένα σχόλιο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σας προσκαλεί στη συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου Πλειάδες που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00, στην Αίθουσα Τέχνης. Τα έσοδα της μουσικής συναυλίας θα διατεθούν στην οικογένεια του 13χρόνου Αλέξανδρου Μελισσινού για την μετακίνηση και θεραπεία του σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στο συναυλιακό πρόγραμμα της βραδιάς «Πολυφωνικές διαδρομές από την Ήπειρο ως τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο» έχοντας σαν βάση το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, το οποίο ως Πλειάδες υπηρετούν με σεβασμό κι αγάπη από το 2006, διευρύνουν το φωνητικό τους ρεπερτόριο, συμπεριλαμβάνοντας τραγούδια κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας (Επτάνησα, Μακεδονία, Θράκη, Στ. Ελλάδα κ.ά.), από Κύπρο, Περσία, Βουλγαρία κ.ά., καθώς και τσιγγάνικα. Με οδηγό την πολυφωνία, την ομαδικότητα και το κέφι για τραγούδι, οι Πλειάδες προσκαλούν το κοινό σε μια ενεργητική συμμετοχή σ’ αυτές τις συναρπαστικές διαδρομές του ήχου, της μνήμης, της ζωής.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι να συμβάλει, μέσα από την ανάπτυξη έντονης καλλιτεχνικής δράσης, στην προβολή της ελληνόφωνης πολυφωνίας της Ηπείρου, ώστε να αναγνωριστεί η αξία της και να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι εκείνοι, που θα μπορέσουν να την υπηρετήσουν και να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές. Οι Πλειάδες πειραματίζονται και συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες (Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Σωτηρίου, encardia,VIC, Rotting Christ, Γιώργος Γάκης κ.ά.), διερευνώντας τη δημιουργική σύζευξη της προφορικής πολυφωνικής φωνητικής παράδοσης με νεωτερικούς τρόπους μουσικής έκφρασης.Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους cd «Περιπλανώμενες Πλειάδες», που περιλαμβάνει δέκα πολυφωνικά ηπειρώτικα κι έναν φωνητικό αυτοσχεδιασμό, και τον Απρίλιο του 2015 το διπλό cd και dvd «Γυναίκες της Πέτρας» από το Μ.Μ.Α. σε συνεργασία με τους encardia.

Πλειάδες είναι οι: Αλίκη Ατσαλάκη, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Βασούλα Δελλή, Δέσποινα Καλπενίδου, Ειρήνη Κυριακού, Ναταλία Λαμπαδάκη, Ασημίνα Πάτκου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα, Ρούλα Τσέρνου.

  1. Γενική Είσοδος: 5€

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.