Ο Μητροπολίτης Σισανίου-Σιατίστης κ. Παύλος για Σκοπιανό: Τραγικό να χαρίζουν τον λαό στη Χρυσή Αυγή (βίντεο)

11 Ιανουαρίου 2018
23:56

“Είναι τραγικό εκείνοι που έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση να χαρίζουν τον λαό στη Χρυσή Αυγή. Αυτό κάνουν στην πραγματικότητα” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

“Η Εκκλησία με μετριοπάθεια και έχοντας πίσω της τη μαρτυρία και του λόγου και των αιμάτων που χύθηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατέθεσε την τοποθέτηση της, αυτή την οποία ζητούν από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης όλες οι μακεδονικές ενώσεις… Η ιστορία της Εκκλησίας μας, δεν είναι η ιστορία της σιωπής και μουγκαμάρας αλλά είναι ιστορία συμπαραστάσεως του λαού. Μήπως θα ήθελαν να μας πουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκείνη που σιτίζει σήμερα ένα μεγάλο μέρος του λαού μας; Νομίζω ότι μία τέτοια δήλωση είναι το λιγότερο ντροπή και θα έπρεπε να την αποφύγει εκείνος που την έκανε” σημείωσε ο ιεράρχης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1  με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Στο ερώτημα εάν στο παρελθόν απειλήθηκε η ζωή του εξαιτίας της αντίδρασης του να τοποθετηθούν σε μοναστήρια της Μακεδονίας ηγούμενοι που προέρχονταν από τη γειτονική χώρα απάντησε μεταξύ άλλων “μου κάνει εντύπωση που το ξέρετε, διότι αυτό το πράγμα το γνωρίζουμε εμείς και δεν το είπαμε σε κανέναν. Και τα δύο αυτοκίνητα της Μητρόπολης κάποια στιγμή από το πουθενά βρέθηκαν να έχουν πρόβλημα. Εμείς δεν δώσαμε σημασία διότι η ζωή μας είναι αφιερωμένη και δεν μας πειράζει ακόμα και ο θάνατος μας”.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

6 σχόλια

  • Πέρα από έναν στην κυριολεξία “πνευματικό” άνθρωπο με πλήρη χρήση του νου και πνεύματός του εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που τιμά την πατρίδα του και την ιστορία της. Κάτι που κάποιοι άλλοι δεν κάνουν γιατί δεν έχουν τη δύναμη, το σθένος και την περηφάνεια να βροντοφωνάξουν ότι είναι Έλληνες και Μακεδόνες!
    Στην τελευταία του φράση τα λέει όλα: “Επειδή είμαστε κληρικοί χάνουμε το δικαίωμα να είμαστε Έλληνες πολίτες και να εκφράζουμε την άποψή μας;”

  • το ΥΠΕΞ, καταθέτει ερώτημα: Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής»;
    ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ : Νομίζω ότι μία τέτοια δήλωση είναι το λιγότερο ντροπή και θα έπρεπε να την αποφύγει εκείνος που την έκανε» σημείωσε ο ιεράρχης.
    ΣΧΟΛΙΟ
    Άλλοτε με έωλα επιχειρήματα περί εκκλησιαστικής περιουσίας, άλλοτε με άρνηση της μισθοδοσίας των κληρικών, άλλοτε με τον εν γένει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και πάντοτε μονάχα με ψυχολογικά και όχι ουσιαστικά επιχειρήματα, που απευθύνονται σε ημιμαθείς-αν όχι παντελώς αμαθείς- και εμμονικούς μη θρησκευόμενους εκτίθενται πρώτα οι ίδιοι και μετά οι κολαούζοι τους…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.