Το να δημιουργήσετε όμορφες βιβλιοθήκες και συνθέσεις ραφιών δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο. Σας παραθέτουμε μερικές από τις συμβουλές μας για να χτίσετε ράφια και βιβλιοθήκες με θαυμάσια αποτελέσματα.

Με το πέρασμα των χρόνων οι ειδικοί έχουν κατασκευάσει εκατοντάδες βιβλιοθήκες. Από όλη αυτή την εμπειρία έχουμε μάθει ότι τα καλύτερα κατασκευαστικά τρικ είναι οι συντομεύσεις που παρακάμπτουν τα δύσκολα βήματα. Έτσι, είτε είστε αρχάριος κατασκευαστής είτε είστε παλαίμαχος , αυτές οι συμβουλές θα σας οδηγήσουν σε όμορφο αποτέλεσμα με λιγότερο χρόνο και με λιγότερη προσπάθεια.

Εξοικονομήστε χρόνο με αγορασμένα ράφια.

Τα τυπικά ντουλάπια κουζίνας μπορούν να σας διευκολύνουν.

Το να κατασκευάζετε και να κρεμάσετε τα φύλλα των ντουλαπιών είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, αγοράστε πρότυπα ντουλάπια κουζίνας και να χτίσετε γύρω τους. Τα φθηνά ντουλάπια που επιλέξαμε για αυτή την βιβλιοθήκη κοστίζουν λίγο περισσότερο από την κατασκευή των ντουλαπιών από το μηδέν. Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια εξοικονόμηση χρόνου, αυτό είναι ένα καλό παζάρι. Το κύριο μειονέκτημα των προκατασκευασμένων ντουλαπιών είναι ότι είναι σχεδόν όλα προλουστραρισμένα. Έτσι, θα πρέπει να βρείτε μια αντίστοιχη βαφή και διάφανη επίστρωση για να τελειώσετε τα μέρη που έχετε δημιουργήσει από το μηδέν.

Ντύστε τα με πλαστική επένδυση.

Τα τελειώματα πολυουρεθάνης προσφέρουν εύκολη κομψότητα.

Προσθέστε καμπύλες και άλλες φανταχτερές πινελιές στη βιβλιοθήκη σας με τον εύκολο τρόπο προσθέτοντας πλαστικό πολυουρεθάνης στα τελειώματα. Δουλεύοντας με την επένδυσή της πολυουρεθάνης είναι σαν να δουλεύετε με ξύλο-το κόβετε με τις απλές λεπίδες πριονιών, το καρφώνετε με το χέρι και το βάφετε ακριβώς όπως το ξύλο. Τα καταστήματα υλικών κατασκευής έχουν μία μικρή ποικιλία από τελειώματα πολυουρεθάνης. Μπορείτε να βρείτε μια ατελείωτη ποικιλία των επιλογών στο διαδίκτυο με την αναζήτηση για «επένδυση πολυουρεθάνης» (ορισμένα προϊόντα αναφέρονται ως «ουρεθάνη» όχι «πολυουρεθάνη»).

Προστατευτείτε από τις πτώσεις των επίπλων.

Στερεώστε την βιβλιοθήκη σας στον τοίχο

Το να βιδώσετε την βιβλιοθήκη σας στον τοίχο είναι ένας τρόπος να στερεώσετε την βιβλιοθήκη σας έτσι ώστε να μην πέσει και τραυματίσει κάποιον. Απλά φροντίστε να φορτώσετε την βιβλιοθήκη με βιβλία ώστε να συμπιέσει εντελώς το χαλί πριν να την βιδώσετε. Αν θέλετε να   μπορείτε να μετακινήσετε την βιβλιοθήκη χωρίς να μετακινήσετε τις βίδες, πάρτε δύο αλυσίδες ασφαλείας. Δέστε τις αλυσίδες με χοντρά καρφιά. Τοποθετήστε τις ράγες ώστε να υπάρχει αρκετή χαλαρότητα στις αλυσίδες.

Πηγή πληροφοριών: gardenideas