Η Αγωνιστική Συνεργασία Σπάρτακου για τις δήθεν αυξήσεις στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα

19 Ιανουαρίου 2018
11:46

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες της προσπάθειας της κυβέρνησης να πείσει τους εργαζόμενους και το λαό ότι έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη, ότι φτάνουμε στο τέλος του τούνελ, βγαίνουμε από τα μνημόνια κτλ. Στα πλαίσια αυτά έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το άσπρο – μαύρο, με επικοινωνιακά τεχνάσματα να μας πείσουν ότι η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή που βιώνουμε.

Τελευταίο κρούσμα τα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν και από κεντρικά ΜΜΕ ότι η ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αυξήσεις των μισθών των συμβασιούχων στα οκτάμηνα.

Η πραγματικότητα είναι ότι μπήκαν στον μνημονιακό Προκρούστη τα δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας) και επιμερίστηκαν στο μισθό. Αποτέλεσμα είναι οι συνάδελφοι οκταμηνίτες να δούν συνολικά στο μισθό τους ανεπαίσθητες αλλαγές λίγων ευρώ προς τα πάνω η προς τα κάτω ανάλογα την ειδικότητα.

Αυτές είναι οι αυξήσεις που διαφημίζουν. Αυτό που προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση είναι ότι το ρόλο του γραφείου τύπου της επιχείρησης στην προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων και του λαού τον έπαιξε η πλειοψηφία στο Σπάρτακο μιλώντας για «δικαίωση του συνδικάτου».

Όλα αυτά σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΕΣΣΕ για το τακτικό προσωπικό και η πλειοψηφία των συνδικάτων αρνείται πεισματικά να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για τους συμβασιούχους και εργολαβικούς εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες) από κοινού μαζί με το τακτικό προσωπικό να οργανώσουμε τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το σύνολο του προσωπικού.

Διεκδικούμε:

– Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να αναπληρώνει τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος για το τακτικό προσωπικό (π.χ ξεπάγωμα χρονοεπιδόματος κ.α).

– Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το έκτακτο προσωπικό που αυτή την στιγμή είναι στο αέρα αφού αμείβεται με απόφαση του Δ.Σ. (οκταμηνίτες) είτε αμείβεται με την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ των 586 και 511 μικτά (εργολαβικοί) με κατώτατο μισθό στα 751ευρώ + όλα τα επιδόματα (γάμου, τεκνων, ανθυγιεινό) , με αναγνώριση όλων των τριετιών και διατήρηση όλων των δώρων.

Μόνος δρόμος ό δρόμος του κοινού αγώνα του συνόλου των εργαζομένων για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Πτολεμαΐδα 19/1/2018

4 σχόλια

  • Συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Σπάρτακου, προσωπικά πιστεύω ότι έχετε την δύναμη να συμμαζέψετε κάποιους απ το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπάρτακου, οι οποίοι μόνο κακό κάνουν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα που δυστυχώς έχει φθίνουσα πορεία, αλλά κύρια κάνουν μεγάλο κακό στους εργαζόμενους που θα το αντιληφθούν γρήγορα, αλλά θα είναι όμως τότε πολύ αργά.
    Η μόνιμη απουσία από την εργασία καλυπτόμενοι συνδικαλιστικά, τα πούρα, οι βότκες, τα ποτά, οι μαγκιές, η αλλαζονεία και οι Κρητικές μαντινάδες στην σημερινή εποχή, είναι κακός σύμβουλος για το συνδικαλιστικό κίνημα.
    Στις επόμενες εκλογές μεγάλη προσοχή σε υποψηφίους αυτής της τακτικής και αυτού του τρόπου λειτουργίας.
    Αποτρέψτε τους με όλη σας τις δυνάμεις.

  • Ανεξάρτητη Ένωση Εργαζομένων Σπάρτακος ΔΕΗ
    Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει γιατί είναι η χρηματοδότηση των ψηφοδελτίων από το Σωματείο
    Το άβατο καλά κρατεί ας μας πουν τα έσοδα και έξοδα κάθε μήνα αναλυτικά καθώς και τα έξοδα κίνησης των συνδικαλιστικών στελεχών
    Μείωση 50/100 λόγω της κρίσης των εισφορών προς το σωματείο
    Διαφανείς εκλογική διαδικασία καταμέτρηση ψηφοδελτίων σε κάθε χώρο που υπάρχει κάλπη
    Φτάνη πιά

  • Στις προηγούμενες εκλογές εκβιαστικα πήραν την ψήφο μας με ψεύτικες υποσχέσεις που δεν υλοποιησαν τώρα θα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας αν δεν στηρίξουμε ψηφοδέλτιο σαν αυτό που παρά την γροθιά στο στομάχι που τους ρίξαμε ήταν δίπλα μας είτε σαν 8μηνιτες είτε σαν εργολαβικοί εργαζόμενοι

  • Μπραβο σας αλλα μπορειτε και περισοτερα να κανετε αλλα δεν ξερουμε γιατι; που κολατε;Π.Χ στα οικονομικα του Σπαρτακου εκει τι γινετε;Και κατι τελευτεο σαν ΣΠΑΡΑΚΟΣ μιλουσατε για ενωτητα του Σ/Κ στην περιοχη τωρα που εχετε εκλογες γιατι δεν πατε σε ενωτητα;τι συμβαινει;Πρεπει οι εργαζομενοι να ξυπνησουν για να σταματησουν καποιοι να περνανε καλα με της συνδρομε σας.ΞΥΠΝΙΣΤΕΕΕΕΕΕΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.