Κοζάνη: Κυκλοφορούν μετά από 8 χρόνια τα Δυτικομακεδονικά Γράμματα

19 Ιανουαρίου 2018
12:24

Επανεκδίδονται μετά από 8 χρόνια τα Δυτικομακεδονικά Γράμματα. Τις προσεχείς ημέρες μπαίνει στο τυπογραφείο, ο 22 τόμος που θα κυκλοφορήσει και πάλι με ένα τεύχος επετειακό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης. Ο νέος  τόμος των Δυτικομακεδονικών Γραμμάτων θα είναι ειδικός καθώς θα περιλαμβάνει την συλλογή και καταγραφή των συγγραφέων σε όλη την έκταση της Δυτικής Μακεδονίας που για πρώτη φορά παρουσιάζεται συνολικά. Η έμπνευση ανήκει στον Κοζανίτη Δρ, Θεολογίας Π.Β Πάσχο, ο οποίος και ξεκίνησε την καταγραφή πριν από δέκα χρόνια και στην συνέχεια παραχώρησε στον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Απόστολος Παπαδημητρίου που έχει και την ευθύνη της νέας έκδοσης. Ο Κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ακόμα ότι  προστέθηκαν στοιχεία και συμπεριλήφθηκαν οι εκατοντάδες συγγραφείς από όλη την  περιφέρειά, από τους συλλογικούς τόμους και τα συνέδρια όπου συμμετείχαν, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται και τα περιοδικά που εκδίδονταν ή συνεχίζουν να εκδίδονται στην Δυτική Μακεδονία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Ένα σχόλιο

  • Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, αν διάβασε το κείμενο αυτό της Δέσποινας Αμαραντίδου από την ΕΡΑ Κοζάνης,οφείλει, όχι απλά να ευχαριστήσει, αλλά και να τιμήσει τους συντελεστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Πιστεύω ότι την αξίζουν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.