Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ: Η απόφαση του Eurogroup 22/1/2018 σε απλά ελληνικά

23 Ιανουαρίου 2018
13:52

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρετίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις Χουλιαράκη με τις οποίες αναγνωρίστηκε η διάσωση της χώρας από την άτακτη χρεοκοπία με τα μνημόνια και τον καλωσορίζουν στο club.

Σημειώνουν με ικανοποίηση τις φιλότιμες προσπάθειες Τσακαλώτου να προετοιμάσει το κόμμα του για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019.

Υπογραμμίζουν εξάλλου με έμφαση ότι με αυτό τον τρόπο παρακάμπτονται δυσάρεστες και περιττές συζητήσεις για την περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δις το 2019.

Καλωσορίζουν την απ’ ευθείας υπαγωγή 14 ΔΕΚΟ στο Υπερ-Ταμείο και υπενθυμίζουν στα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης ότι όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας βρίσκεται υπό τον έλεγχο τους για 99 χρόνια.

Θεωρούν δείγμα καλής θέλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι η πώληση της ΔΕΗ γίνεται με ευθύνη της Κομισιόν προκειμένου αυτό να αποτελέσει οδηγό και για τις άλλες αποκρατικοποιήσεις.

Δηλώνουν το θαυμασμό τους για την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης που μετά τις 1000 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων ημερησίως, προχώρησε στη νομοθέτηση μέτρων για 1000 πλειστηριασμούς ακινήτων εβδομαδιαίως.

Προεξοφλούν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ως ανταπόδοση για το βάρος που σηκώνουν στο προσφυγικό.

Το EG αξιολογώντας θετικά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δώρισε στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες 6,5 δις ευρώ προϊόν κερδοσκοπίας τους με τα ελληνικά ομόλογα και λαμβάνοντας υπ’ όψη του την άψογη στάση της ίδιας Κυβέρνησης να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μη υπαγωγή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που οσονούπω λήγει, δεσμεύονται να εκπονήσουν σχέδιο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους τα οποία θα τίθενται σε εφαρμογή εάν αυτό κριθεί απαραίτητο στο μέλλον.

Τέλος οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την ομόφωνη εκτίμηση ότι μπορούν να προβάλουν όποιες αξιώσεις θέλουν έναντι της Ελλάδας όσο υπάρχει ακόμα Κυβέρνηση Τσίπρα γι’ αυτό και πρέπει να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο.

9 σχόλια

  • με απλα ελληνικα στα νυχια των αδιστακτων τοκογλυφων ευρωπαιων μας ριξατε εσεις το λεγομενο κινημα αλλαγης δηλαδη το ΠΑΣΟΚ ετσι για να μην ξεχνιομαστε και εχετε και το θρασος να κουνατε και το δαχτυλο

  • Παρη μα εχεις κουρασει πολυ παρα πολυ.
    Αυτη την καρεκλα δεν θες με τιποτα να την αφησεις αν και αυτη σε αφησε. παντως εδω μα εχεις κουρασει αφανταστα….αιντε

    • 1. προκαλεί ένα είδος απέχθειας στον κυρίαρχο τοπικό λαό επειδή έχει συμβάλλει και αυτός στην χρεοκοπία της Χώρας.
      2. χρησιμοποιεί ροζ φρασεολογία, απαράδεκτη θα έλεγα για κάποιον που στο παρελθόν απαξίωνε τέτοιου είδους πρακτικές επικοινωνίας.
      3. Μιλά απαξιωτικά για πολιτικούς που προσπάθησαν να συμαζέψουν τα ασυμάζευτα.
      4. η συμμαχία με τον Μπένυ θα τον καταδιώκει για το υπόλοιπο της ζωής του.
      Αυτά, με συντροφική διάθεση από έναν σοσιαλιστή που γνώριζε μερικές δεκαετίες πριν όταν είχε έστω ένα όραμα και τσίπα πολιτική.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.