Δριμύ κατηγορώ από πλευράς αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Βήττα δέχθηκε για το προτεινόμενο ψήφισμά της, για το θέμα των Σκοπίων, η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας. «…μόλις έγινε το συλλαλητήριο ξαφνικά έρχεται η παράταξη εδώ (σ.σ. παράταξη Καρυπίδη) διαβάζει το ψήφισμα ‘’η Μακεδονία είναι Ελλάδα, δεν δεχόμαστε το όνομα Μακεδονία’’».

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε και τη θέση των κομμάτων ανά όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας με σαφήνεια: «Είναι ένα θέμα στο οποίο έχει ασκηθεί μπόλικη υποκρισία. Έχουν αποδεχθεί όλα τα κόμματα το προσωρινό όνομα της ΠΓΔΜ και ότι είναι γεωγραφικός χώρος που δεν καλύπτει μόνο το Ελληνικό κράτος. Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, ιδιαίτερα από το 2000 και μετά έχουν θέση τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό δεν έχει αλλάξει σαν θέση. Αλλά μόλις έγινε το συλλαλητήριο ξαφνικά έρχεται η παράταξη εδώ διαβάζει το ψήφισμα η Μακεδονία είναι Ελλάδα, δεν δεχόμαστε το όνομα Μακεδονία. Ο κ. Δακής ήταν πάντα σταθερός, το κόμμα του είχε άλλη θέση, όπως επίσης και το κόμμα της κας Ζεμπιλιάδου. Η ομιλία του Στρατηγού στο συλλαλητήριο ήταν ανεκδιήγητη, δεν θα ασχοληθεί κανείς μ’ αυτό; Οι απέναντι βεβαίως δεν είναι αθώοι αλλά εμείς τους φοβόμαστε. Γιατί ήρθε τώρα το Μακεδονικό στην επιφάνεια;», τα ερωτήματά του.

«Εμείς δεν θα αλλάξουμε τη θέση μας λόγω του συλλαλητηρίου ή λόγω δημοσκοπήσεων. Είναι γελοίο αυτό που γίνεται από τα άλλα κόμματα. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να εκμεταλλεύονται οι πολιτικές δυνάμεις…. Κι η κυβέρνηση τα ήξερε αυτά», σημείωσε.

Τίνα Παπαντωνίου