kozan.gr: Πολλά “λευκά” κι “όχι” από περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Καρυπίδη στην πρόταση ψηφίσματος της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της ονομασία των Σκοπίων – “Αγκάθι”, για την πλειοψηφία των λευκών, η αναφορά, στη φράση, περί εμπιστοσύνης κι ενίσχυσης στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά – Δεν εκδόθηκε κανένα ψήφισμα (Βίντεο)

24 Ιανουαρίου 2018
19:22

Στο ψήφισμα που πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, υπήρχε ένα σημείο που στάθηκε η αφορμή, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, για πολλά “λευκά” κι “όχι”, από περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Καρυπίδη. Η αναφορά στην πρόταση – ψήφισμα της Περιφερειακής αρχής  πως «…εμπιστευόμαστε και ενισχύουμε την εθνική προσπάθεια υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά», είχε σαν αποτέλεσμα πολλές διαφοροποιήσεις από την πλευρά της συμπολίτευσης. Το γεγονός πως το “πνεύμα” της εν λόγω πρότασης του ψηφίσματος, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ήταν, σε ό,τι αφορά το θέμα τους ονόματος, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που “κινείται” ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, είχε ως αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη αναφορά, να κριθεί, από την πλειοψηφία (όχι απ’ όλους) εξ αυτών που ψήφισαν “λευκό”, περιττή, ακατανόητη και κατ’ επέκταση εμπόδιο για να ψηφίσουν υπέρ της. Γνωρίζοντας τις σχέσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας με τον Υπουργό Εξωτερικών, ο πρώτος φάνηκε πως βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση και φέρεται να ζήτησε να “μπει” η συγκεκριμένη αναφορά, προφανώς για να ισορροπήσει τα πράγματα, μιας κι από στη συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος της περιφερειακής αρχής εκφραζόταν ξεκάθαρα η αντίθεση του περιφερειακού συμβουλίου σε οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονίας ή παράγωγού της, άποψη δηλαδή εντελώς διαφορετική από αυτή που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. Φώτης Κεχαγιάς έθεσε σε ψηφοφορία 3 ψηφίσματα, το προαναφερόμενο της συμπολίτευσης και δύο της αντιπολίτευσης, από τους συνδυασμούς του Γ. Δακή (κλικ εδώ) και του Ν. Κουρκούτα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Δακή, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την τήρηση του άρθρου 17 για ονομαστική ψηφοφορία, όπως και έγινε χάριν πλειοψηφίας (απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη 10 συμβούλων και συμφώνησαν περισσότεροι).

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

Ψήφισμα συμπολίτευσης (παράταξη Καρυπίδη): 11 υπέρ

Ψήφισμα αντιπολίτευσης (παράταξη Δακή): 11 υπέρ

Ψήφισμα αντιπολίτευσης (παράταξη Κουρκούτα): 1 υπέρ

Λευκά: 6

Όχι: 4

Από το προαναφερθέν αποτέλεσμα και βάσει κανονισμού,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας δεν κατέληξε σε κανένα ψήφισμα καθώς καμία από τις προτάσεις δε συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

 

10 σχόλια

  • αντημνημονιακη ανεξάρτητη περιφέρεια το μονο που ξερετε να κάνετε ειναι να εκτελείτε κυβερνητικές εντολές .τοσο εύκολα ξεχνάτε με ποιά λογια και ποιές υποσχέσεις βγήκατε.

  • Σε πήρανε χαμπάρι κι οι δικοί σου…Ο άλλος δε Πρόεδρος και δεν ήξερε τι ισχύει περί ψηφοφορίας .. Ότι να ‘ναι…

  • ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΥ ΖΗΤΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ; Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ-ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  • πολύ θέλω να δώ την φάτσα του,όταν του ανακοινώσουν,οτί θα πρέπει να βρεί ,άλλο όνομα για την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας,γιατί θα υπάρχει αναγνωρισμένο κράτος στην περιοχή με γεωγραφικό προσδιορισμό…όσο για την θητεία του,εντελώς αποτυχημένη.

  • Ονομαστική ψηφοφορία για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί . Εφόσον τολμάτε να πουλάτε την ιστορία του τόπου που κατοικείτε να έχετε και το θάρρος να το κάνετε επώνυμα . Ονομαστική ψηφοφορία γιατί είναι μικρή η κοινωνία και σας ξέρουμε , θέλουμε να ξέρουμε σε ποιον θα γυρίσουμε την πλάτη θέλουμε να ξέρουμε σε ποιων θα κόψουμε την καλημέρα . Ονομαστική ψηφοφορία ρε πιόνια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ , δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα μας ενδιαφέρει ο τόπος μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.