ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας για απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: «Ταυτίζουν τα πτυχία των ΤΕΙ  με τα πτυχία των Πανεπιστημίων…»

25 Ιανουαρίου 2018
17:31

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη χθεσινή του συνεδρίαση ψήφισε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, παρεκκλίνοντας εκουσίως από το προβάδισμα των κατηγοριών στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

  Κανένας  όμως Οργανισμός δεν μπορεί να ανατρέψει το ως άνω προβάδισμα των κατηγοριών για τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας κατέθεσε πριν, αλλά και κατά τη συζήτηση τη θέση της. Για να υλοποιηθεί μια Χρηστή Διοίκηση υψηλών προσόντων, το σύνταγμα, ο νόμος, η νομολογία, η λογική και οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν τη διαμόρφωση του  οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας με τη χρήση του όρου  “ελλείψει” έτσι ώστε να υλοποιείται το προβάδισμα των κατηγοριών στην επιλογή προϊσταμένων στις οργανικές  μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

  Η ελεύθερη επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων είναι αναμφίβολα παράνομη. Και βέβαια ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται αποσπασματικά, ούτε να ερμηνεύεται κατά περίπτωση.

  Το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων καθορίζεται στα ισχύοντα άρθρα 84 και 97 του Υπαλληλικού Κώδικα. Μεταξύ υπαλλήλων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες προηγούνται οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΕΘ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης)  και ακολουθούν, κατά σειρά, οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης)  , της κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), της κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και τέλος οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, είναι μεν, καταρχήν, επιτρεπτή η πλήρωση θέσεων προϊσταμένων οργανικών μονάδων από υπαλλήλους κατώτερης (κατά τη διαβάθμιση που εισάγεται με τον Υπαλληλικό Κώδικα) κατηγορίας μόνον, όμως εφόσον δεν είναι δυνατή η πλήρωση των θέσεων αυτών από υπαλλήλους ανώτερης κατηγορίας.

Δεν είναι επιτρεπτό να συντρέχουν, για την ίδια θέση προϊσταμένου υπάλληλοι διαφόρων κατηγοριών επί ίσοις όροις. Το προβάδισμα αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο και δεν καθιερώνεται τυχαία από τον νομοθέτη.

  Η σαφήνεια με την οποία έχει διατυπωθεί η ως άνω διάταξη του άρθρου 97 του Ν.3528/2007 το δίχως άλλο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με την αληθινή βούληση του νομοθέτη. Το μόνο που άλλαξε με την τροποποίηση του νόμου ως προς τις κατηγορίες υπαλλήλων είναι ότι στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης επιλέγονται μόνο οι κατηγορίες υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ. Το προβάδισμα όμως στην επιλογή δίνεται από το άρθρο  97 του Ν. 3528/2007 (Κώδικας Δημόσιων Υπαλλήλων) το οποίο παραμένει  και ισχύει ως και σήμερα όπως και το αντίστοιχο  άρθρο 99 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Δημοτικών Υπαλλήλων).

  Το ΣτΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και της  συνταγματικότητας των νόμων, με την 2817/2017 απόφασή του για μια ακόμα φορά αποφάνθηκε ότι η κατηγορία ΠΕ έχει προβάδισμα έναντι της κατηγορίας ΤΕ.

  Η «κατάργηση» του προβαδίσματος αποτελεί επινόηση πελατειακής  λογικής και ισοπέδωσης στην επιλογή στελεχών στο Δημόσιο. Οφείλουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με κάθε  γενεσιουργό παράγοντα της κρίσης, με λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις, με συμφέροντα, και συσχετισμούς…

61 σχόλια

  • Μπράβο Θόδωρε….. απόφαση του ΣτΕ και την έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια. Μου άρεσε τρομάρα μας που θέλαμε και ανατροπή όταν σε ψηφίσαμε !!!!! Ευτυχώς πλησιάζει ο καιρός των εκλογών ……

    • η αποφαση του στε βασιστηκε σε νομο που αλλαξε μεχρι να εκδοθει…Παρεβρεθηκε ο δικηγορος Μπαλατσουκας στη συνεδριαση

      • Δεν άλλαξε κανένας Δημοσιουπαλληλικός κώδικας ισχύει το προβάδισμα παντού και πάντα γιατί υπαγορεύεται από το Σύνταγμα.
        Εξάλλου ο Αριστοτέλης είπε : Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από την ίση μεταχείριση άνισων.

  • Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τα ονόματα αυτών, που ψήφισαν των οργανισμό. Ποια είναι τα προσόντα τους, που δουλεύουν, την υπηρεσιακή τους εξέλιξη κλπ.

  • Αν πήγαινε ένας ΤΕ στο Πολυτεχνείο και παρακολουθούσε μία μέρα μαθημα θα νόμιζε ότι του μιλάνε Κινέζικα. Ε, τώρα μ αυτόν είμαστε ίδιοι… Συγχαρητήρια!

  • Τα πτυχια ΑΕΙ Η ΑΤΕΙ ειναι και τα δυο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
    στο Δημόσιο πρεπει να εχουν ισες ευκαιρίες ολοι οι πτυχιούχοι και να προάγονται οι πιο ικανοί και οι πιο εργατικοί .Αν νομίζεται οτι οι ΠΕ αξίζουν περισσότερο ας βγουν στο ελεύθερο επάγγελμα για να δουμε ποσα θα πιάσετε .

      • Φαντάζομαι ο κάθε λογικός άνθρωπος, θα απαντήσει αυτός που έχει την καλύτερη κατάρτιση, που έχει διδαχθεί περισσότερα. Άρα ο ΠΕ. Κατάλαβες επομένως που αναφέρεται το προβάδισμα; Μην προσπαθείτε να εξομοιωθείτε με έμμεσους τρόπους. Πήγαινε να τελειώσεις το Πολυτεχνείο, αν έχεις τα κότσια, κι εγώ πρώτος θα σε στηρίξω για προϊστάμενο και θα σου πω και μπράβο.

        • ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΕΙ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ.

      • Το επίπεδο σπουδών μιας Πανεπιστημιακής σχολής απέχει παρασάγγας από αυτό μιας σχολής ΤΕΙ. Και αυτή η διαφορά δεν γεφυρώνεται. Ρώτησε αυτούς που συνέχισαν τις σπουδές τους σε Πανεπιστημιακό επίπεδο για να μάθεις. Μην έχεις ψευδαισθήσεις! Θα ήταν αστείο βέβαια να συζητάμε ένα τέτοιο θέμα, αν αφορούσε τον ιδιωτικό τομέα.

        • Μα είναι ξεκάθαρο ότι στο δημόσιο δεν χρειάζεται να δουλέψει – αποδώσει κάποιος άρα ΠΕ, ΤΕΙ κλπ αλλά το ίδιο είναι για το δημόσιο

    • αντε γεια, όχι μόνο “δεν κόβω τίποτα”, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι το προβάδισμα ξεκινάει ήδη από το Λύκειο και τις Πανελλαδικές. Άλλο ΤΕΙ κι άλλο Πολυτεχνείο. Ένα κι ένα κάνουν δύο.

      • Σαν πολλά δεν μας τα λες κύριε “άντε γειά”;Και για να έχουμε το καλό ρώτημα τί πολυτεχνείο τελείωσες;Γιατί αν τελείωσε Ελληνικό πολυτεχνείο και δη Μετσόβειο ή Αριστοτέλειο και έχει και μεταπτυχιακό, πάω πάσο.Χίλιες φορές εσύ προϊστάμενος μου και ας έχω και γω μεταπτυχιακό, γιατί πολύ απλά ξέρω να απλώνω τα ποδαράκια μου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα μου.Αν όμως είσαι από Αγγλικό πολυτεχνείο ή από καμιά πρώην ανατολική χώρα (γιατί δεν ήσουν άξιος ούτε ΤΕΙ να περάσεις) και δεν έχεις και μεταπτυχιακό, νομίζεις ότι θα κάτσω να σε βλέπω να γίνεσαι προϊστάμενος και γω θα κάνω τουμπεκί;Άντε γιατί ορισμένοι έχετε ξεφύγει….

  • Εφ’ όσον με νόμους, από το 2001 και μετά, τα ΤΕΙ δεν υπάγονται στην παράγραφο 7, αλλά στην παράγραφο 5 (ΑΕΙ) του Συντάγματος, καμιά διαφοροποίηση στις Κατηγορίες (ΠΕ και ΤΕ), δεν επιτρέπεται (κατά το Σύνταγμα), ανεξάρτητα από τα προγράμματα σπουδών. Κατά συνέπεια εκεί βρίσκεται το θέμα (δηλαδή στον τύπο και όχι στην ουσία) και η όλη κουβέντα γίνεται μόνο για να διχάζει, και είναι θέμα πολιτικής, ενώ ο τόπος έχει ανάγκη από ομόνοια και συνεργασίες.

    • Δεν εξισώθηκαν τα πτυχία. Το προβάδισμα των κατηγοριών ισχύει. Οι υπάλληλοι ΠΕ γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο της δουλειάς τους και διαθέτουν καλύτερα επαγγελματικά προσόντα. Όσον αφορά ειδικότερα τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, είναι δεδομένο το ευρύτατο τεχνικό γνωστικό τους αντικείμενο, το οποίο καθορίζεται με τα Προγράμματα Σπουδών, διδάσκεται κατά την πενταετή διάρκεια των σπουδών σ’ αυτές και στο τέλος αναγνωρίζεται σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων. Διχάζει ό,τι δεν είναι λογικό, σωστό και δίκαιο.

  • Αυτό είναι το πιο αστήρικτη επιχείρημα που μπορεί να ειπωθεί. Δηλαδή επειδή τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα ανήκουν και τα δύο στην τριτοβάθμια (ανώτατη) εκπαίδευση, αυτό συνεπάγεται ότι εξισώνεται το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν? Εξισώνεται το δίπλωμα με το πτυχίο? Ο ΠΕ με τον ΤΕ? Με τη δική σου λογική, αφού το γυμνάσιο και το λύκειο ανήκουν και τα δύο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σημαίνει ότι πρέπει να εξισωθούν οι απόφοιτοι τους? Δηλαδή να εξισώσουμε και τους ΥΕ (απολυτήριο γυμνασίου) με τους ΔΕ (απολυτήριο λυκείου)? Ανήκουστα πράγματα!

    Στο Σύνταγμα αγαπητέ υπάρχει η αρχή της ισότητας και όχι η αρχή της ισοπέδωσης. Η αρχή της ισότητας επιβάλλει την ίση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων και τη διάφορη μεταχείριση διαφορετικών περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι η εξίσωση ανόμοιων και άνισων προσόντων παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα.

  • Τα 12 πρώτα σχόλια είναι φανερό λόγω του εριστικού τους ύφους και της χρονικής τους ανάρτησης ότι γράφτηκαν από το ίδιο άτομο. Το ύφος και το ήθος που εκπέμπουν τα εν λόγω σχόλια πραγματικά προκαλούν θλίψη και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν το ήθος και την ποιότητα των διπλωματούχων μηχανικών.Ο συγκεκριμένος κύριος έχει χάσει την ψυχραιμία του και πρέπει να ηρεμήσει….

  • Παρά πολύ καλά κάνουν και τα δύο πτυχία είναι από ανώτατες σχολές και επιτέλους θα πρέπει να πάψει αυτή η παράλογη διχονοια μεταξύ των πτυχιούχων.

  • καλό είναι να μην υφίσταται η διάκριση (ΠΕ και εν ελλείψη ΤΕ) στην κατάληψη θέσεων προϊσταμένων γιατί αυτό προάγει τον ανταγωνισμό με αντίκτυπο στο δημόσιο συμφέρον. Πλέον υπάρχουν πολλοί πτυχιούχοι ΤΕΙ και με διδακτορικά…πως μπορείς να τους αποκλείσεις αυτούς από την κατάληψη θέσεων ευθύνης; Βασικά πρέπει να αλλάξει το άρθρο 99 του Υ.Κ περί προβαδίσματος, είναι αναχρονιστικό και παράλογο…

  • ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ?ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ.ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?

    • Σωστός!! Αν ήταν τόσο άξιοι μερικοί θα είχαν διαπρέψει ως ιδιώτες. Προτίμησαν όμως το βόλεμα και την ασφάλεια του δημοσίου. ο νοών νοεί τω.

  • Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 2817/2017 ΕΚΔΙΚΆΣΤΗΚΕ 24/11/2016 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ 14/12/2016 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ 2/11/2017 ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕ.
    Ο ΝΟΜΟΣ 4464/2017 (ΦΕΚ Α΄46/04.04.2017)ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 84 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3528/2017 ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ- ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΑΔΑ:6ΜΜ1465ΧΘΨ-Φ7Γ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4464/2017 ΚΑΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ.
    ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΤΟ 70% ΤΩΝ ΠΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ??? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ?

  • Το καλύτερο σχόλιο για το θέμα έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας ” Οι γονείς όταν περνά το παιδί τους στο Πανεπιστήμιο χαίρονται, ενώ όταν περνά στα ΤΕΙ λυπούνται”
    Τάδε έφει Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας

    • ΟΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ.

      • ΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕ.
        ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΠΕ, ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ.
        ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕ ΔΛΔ ΜΟΝΩΝ ΟΙ ΠΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΕΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΙ ΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

        • ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕ Η ΤΕ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

  • Ας ευχαριστήσουν τον Θεό που ορισμένοι εκ των ΠΕ ονομάζονται στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο κατέχουν και θέση ευθύνης.Ας βγούνε εξω στο ελεύθερο να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν.Δουλέυουμε εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες ,φορολογούμαστε υπερογκα για να μοιράζονται αφειδώς τα επιδόματα ευθύνης στους ΠΕ.Καρυπίδη ξήλωσε όλους τους βολεμένους ΠΕ.Αυτούς που βόλεψε πρώτα ο Δακής και το συνεχίζεις και εσύ.Μείωσε τις θέσεις ευθύνης.Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες τους πληρώνουμε.Εμάς μας λυπάτε κανείς;Είχα συμμαθητές που πήγαν στην βουλαγαρία και στην ρουμανία και σήμερα είναι έλεος στελέχη της περιφέρειας και εγώ φορολογούμε γιαυτούς.

  • μηχανικοι με πτυχια του εξωτερικου που δεν ξερουν τι τους γινεται.ειναι ομως ΠΕ,αλλα εναν αχυρωνα δεν εχτισαν .Θελουν ομως θεσεις και αξιωματα.

  • ο Νόμος είναι Νόμος.Το 2017 δίνεται στον οργανισμό στις θέσεις ευθύνης ΠΕ Ή ΤΕ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.μΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕ ΕΜΔΥΔΑΣ.ΠΕ ΕΙΣΤΕ!!!!!!!!!!!

  • Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΙΝΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ;ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ;ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Π.Δ.Μ. ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ;ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ,ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ,Κ.Λ.Π.

  • πάντως ο οργανισμός εχει πολλές καινοτομίες.Οσοι ασχολήθηκαν με αυτόν ευλογησαν καλά τα γένια τους.Ας πούμε θα υπάρχουν τμήματα με έναν υπάλληλο ο οποίος θα προίσταται του ευτού του.Τα αντικείμενα σε οριμένες Διευθύνσεις τα χώριαν σε πολλά τμήματα επίτηδες για να γίνουν όλοι προιστάμενοι.ΑΙ ΣΑ ΠΕΡΑ ΟΡΕ!ΑΥΤΟ Κ.ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;Για αυτά καμία κουβέντα.Γιατί είστε εσείς που τα εισηγείστε αυτά τα δίκαια και νόμιμα.Κουράζεστε βλέπεται πάρα πολύ.

  • Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

  • πάντως υπάρχει μεγάλο θράσος εκ μέρους της ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ αντιστοιχες ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΜΕ ΑΠΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ),ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ,θα επαλυθευτώ πλήρως,ΘΑ ΕΠΑΝΟΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ;ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕ, ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ;

  • Tα πτυχια εξαγοραζονται.Οι θεσεις ευθυνης του Δημοσιου Τομεα μοιραζονται αναλογικα με τις πολιτικες συγγενειες.Η αξιοκρατια εξοβελιζεται.Και τα λαμογια δικαιωνονται.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

  • Εν πολλοίς έχεις δίκιο… Η ελπίδα βρίσκεται πίσω από το σοφό που είχε πει ο Μεγάλος Έλληνας Νίκος Καζαντζάκης: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες, εγώ μονάχος θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.