Η παράταξη της ΑΚΕ για τη διακοπή του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Ε.Κ. Κοζάνης: “Με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το επαναλαμβανόμενο 35 συνέδριο”

28 Ιανουαρίου 2018
16:14

Γνωρίζοντας εκ’ των προτέρων τις προθέσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δεν μας εξέπληξε η συμπεριφορά τους.

Με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το επαναλαμβανόμενο 35 συνέδριο .

Η παράταξη της ΑΚΕ, ερμηνεύοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης , αλλά και πλήθος άλλων δικαστικών αποφάσεων ανά την Ελλάδα, καταθέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΝΚ την Παρασκευή 26/1/2018, την δημοσιοποιήσαμε στην κοινωνία και την καταθέσαμε και στο Συνέδριο στις 28/1/2018 την εξής πρόταση:

Εγγραφή και συμμετοχή όλων των σωματείων στο Συνέδριο

Εφόσον δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν το κύρος των εκλογών και των αποτελεσμάτων των πρωτοβάθμιών σωματείων, καθιστάτε απρόσβλητη έναντι πάντων.

Επίσης η Δευτεροβάθμια οργάνωση δεσμεύεται από το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της πρωτοβάθμιας οργανώσεως και δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει την νομιμότητα της εκλογής τους και ακολούθως ούτε να αρνηθεί την εγγραφή αυτών στα μητρώα των Δευτεροβάθμιων οργανώσεων. ( Εφετείο Θεσν/κης 1579/2010 Βλαστός) « Δίκαιο Σωματείων Συνδικαλιστικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων».

Η ΑΚΕ πραγματικά προσπάθησε να δώσει τον βηματισμό για ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Δυστυχώς, οι καθεστωτικές πρακτικές της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έπραξαν αυτά που στο προηγούμενο συνέδριο 2 Απριλίου 2017, καταγγέλλανε ως Πραξικόπημα.

Τώρα συνάδελφοι, δεν είναι πραξικόπημα να νομιμοποιείτε το Σωματείο Ανέργων, όταν ο Διορισμένος πρόεδρος του ΕΚΝΚ και σύνεδρος από αυτό το σωματείο, σε δημόσια δήλωσή του ανέφερε ότι, στο συγκεκριμένο σωματείο ψήφισαν τουλάχιστον 150 ΑΝΕΡΓΟΙ !!!!!

Η επιλεκτική συμμετοχή συγκεκριμένων σωματείων από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, έγιναν με μόνο στόχο την δημιουργία πλασματικών πλειοψηφιών στο Συνέδριο και στις εκλογές που ακολουθούν.

Το μόνο όμως που καταφέρανε με αυτές τις πρακτικές τους είναι να οδηγήσουν για ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ και στον ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης και του Συνδικαλιστικού κινήματος .

Γραφείο Τύπου

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.