Συνδικάτο Οικοδόμων Koζάνης για τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο: “Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των ταξικών δυνάμεων”

28 Ιανουαρίου 2018
21:06

Συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετίσει την αποφασιστική στάση των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κέντρο Κοζάνης που δεν επέτρεψαν τις μεθοδεύσεις των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ να διεξάγουν άλλο ένα συνέδριο νοθείας και διαπλοκής.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, το ΔΣ, και οι αντιπρόσωποι του αισθάνονται την ανάγκη να καταγγείλουν σε όλους τους εργαζόμενους το όργιο νοθείας που θέλουν να επιβάλλουν οι παρατάξεις τις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΚΕ. Και ενώ το 35ο Συνέδριο είχε νομιμοποιήσει και με τις δικές τους ψήφους 95 αντιπροσώπους, έρχονται τώρα με τις πλάτες των δικαστηρίων να νομιμοποιήσουν μαϊμού σωματεία, 34 νόθους αντιπροσώπους επιπλέον, με σκοπό να εκφυλίσουν και να ξευτιλίσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες και το ίδιο το εργατικό κίνημα.

Αυτά τα σωματεία δεν έχουν καμία δικαιοδοσία νομιμοποίησης, καθώς ψήφισαν και φαντάσματα, σε κάποια χωρίς πατρώνυμα, σε κάποια με επιστολικές ψήφους κλπ. Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης έπρεπε λοιπόν να διεξαχθεί με 95 αντιπροσώπους και όχι με 129 που ήθελαν να επιβάλλουν οι παρατάξεις των εργοδοτών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Αυτοί που θέλουν να περνάει λάδι η κυβερνητική πολιτική, τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, είναι αυτοί που στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής, που διαμορφώνουν τις αντιδραστικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια στο ταξικό κίνημα. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν κάνουμε πίσω.

Οι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων, οι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, που κραυγάζουν υποκριτικά για «δημοκρατία», που ήταν όταν απολύονταν πρωτοπόροι εργαζόμενοι και διαλύονταν από την μεγαλοεργοδοσία το εργοταξιακό σωματείο στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V;; που ήταν αλήθεια και πότε κατήγγειλαν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών;; που ήταν και τι υπερασπίστηκαν όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΝΔ ξήλωναν το δικαίωμα από τα πρωτοβάθμια σωματεία στην απεργία;; Αλήθεια που πραγματικά είναι τώρα που διώκονται εργαζόμενοι από την ΔΕΗ επειδή διεκδικούνε τα αυτονόητα και αντιδράνε στις επιδιώξεις της ΔΕΗ ΑΕ και της κυβέρνησης; Φασισμός είναι το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και «δεν βάζουμε σε συζήτηση» του Μάστορα (ΔΑΚΕ).

Ήταν πιστοί στο καθήκον τους, απεργοσπασία και συμβιβασμός οι τις ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ. Όχι μόνο δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους, αλλά έχουν παραλύσει τα σωματεία και το εργατικό κέντρο Κοζάνης με την στάση τους, στάση που προσβάλλει την ιστορική παρακαταθήκη που μας άφησαν χιλιάδες αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

Επειδή έχουμε χρέος στον αγώνα, χρέος στην ζωή και στους χιλιάδες αγωνιστές, του Πλακοπίτη, του Στάθη, του ΑϊβατζΙδη, του Παπαβασιλείου, του Ταβακίτη, του Μαυρουδή, του Σουκατζίδη και χιλιάδων ακόμα, σας το λέμε καθαρά… ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Συνέδριο νοθείας δεν θα κάνετε, φτάνει με την κατάντια που θέλετε να φέρετε στο εργατικό κίνημα. Το Συνδικάτο Οικοδόμων είναι και θα είναι απέναντι σας, με το ΔΣ, με τους αντιπροσώπους, με τους οικοδόμους να ξηλώνουνε τα πεζοδρόμια… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ… ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ… ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!

ΝΟΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΥΓ. την είδαμε και την «δημοκρατία» σας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας με την αστυνομία να κοιτάει τους μπράβους και τους τραμπουκισμούς τους με σκοπό να περάσει η ΠΑΣΚΕ «πειθαρχικό κανονισμό» για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με πραγματικό στόχο να βάλει εμπόδια στη δράση των εκλεγμένων στο ΔΣ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Κοζάνη 28.1.2018

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.