Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, με αφορμή δηλώσεις του δεύτερου ότι ακροδεξιοί κύκλοι καπέλωσαν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1, ο μητροπολίτης Παύλος είπε: «Αν τιμάει κάποιος τα παντελόνια του, πρέπει να μιλάει με ονόματα και να μην κάνει γενικές αναφορές».

«Είναι παλιά η κόντρα του κ. Φίλη με την Εκκλησία, ίσως έχει απωθημένα προσωπικά» ειπε.

«Τι θα πει ακροδεξιός θύλακας; Ποιος είναι αυτός ο θύλακας; Γιατί δεν τον λέει;

Τι φοβάται; Με αυτόν τον τρόπο κολλάμε ταμπέλες σε όποιον θέλουνε να εξοντώσουν. Συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ στον ακροδεξιά θύλακα;» πρόσθεσε.

«Σε κρίσιμες ώρες οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι. Δεν παλεύουμε για ένα όνομα απλά. Αυτό το όνομα έχει μέσα του όλο τον αλυτρωτισμό».

Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο

 «Το έχω πει και την άλλη φορά δεν θα είμαι στο συλλαλητήριο, το είπα ξεκάθαρα και γιατί δεν θέλω να πει κανείς ότι εμείς το υποκινούμε» είπε ο κ. Παύλος, ερωτηθείς σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή είχε πει μεταξύ άλλων: «Το συλλαλητήριο επιχείρησαν να καπελώσουν, και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, οι μηχανισμοί της βαθιάς δεξιάς και ακροδεξιάς, οι κάθε είδους απόστρατοι επίδοξοι «σωτήρες», οι ακραίοι κύκλοι της Εκκλησίας και τα παρεκκλησιαστικά κυκλώματα, οι οπαδικοί στρατοί αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών και βαρόνων των media. Όλοι αυτοί, με την ανοικτή μαζική στήριξη της ΝΔ, επιχειρούν να συγκροτήσουν μια επικίνδυνη δυναμική, να κυριαρχήσουν στο επίπεδο των μαζικών εκδηλώσεων και μέσα από λάβαρα, κραυγές και συνθήματα να εκτοπίσουν κάθε άλλη άποψη και να επιβληθούν πάνω στο πολιτικό σύστημα».

Πηγή www.reader.gr