kozan.gr: Ετήσια έκθεση Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη από την Α. Σιόμου: «Δεν διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες περιπτώσεις κακοδιοίκησης -Τα καλύτερά μου χρόνια ήταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…»

31 Ιανουαρίου 2018
18:11
Κανένα σχόλιο
Περισσότερες από 50 υποθέσεις που αφορούσαν σε ζητήματα πρόνοιας, πολεοδομικά ζητήματα  (ιδιωτικά έγγραφα κ.ο.κ.) και λιγότερο σε φαινόμενα κακοδιοίκησης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε διάστημα ενός έτους ο θεσμός του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Τα παραπάνω παρουσίασε με αφορμή την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα τον απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για την Εφαρμογή του Eτήσιου Προγράμματος Δράσης, την Οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση της Περιφέρειας και την Ετήσια Έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης η Συμπαραστάτης Αναστασία Σιόμου.
Σε δηλώσεις της η Συμπαραστάτης του Πολίτη μιλώντας για τον νέο αυτό θεσμό και τη λειτουργία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «θεσπίζονται θεσμοί αντίρροποι ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη του πολίτη προς τη δημόσια διοίκηση και προς το κράτος. Αυτόν τον θεσμό υπηρετώ εδώ και 3-3,5 χρόνια, δεν έχω διαπιστώσει ιδιαίτερες περιπτώσεις κακοδιοίκησης, η συνεργασία με τους υπαλλήλους ήταν άριστη», τόνισε.
Η ίδια στάθηκε στο γεγονός πως πρόκειται για μία ανεξάρτητη αρχή, σχολιάζοντας πως «ναι μεν η εκλογή γίνεται από την Περιφερειακή αρχή αλλά υπάρχει πλήρης αυτονομία». Σε σχετική ερώτηση του kozan.gr για τον εάν η ίδια αισθάνεται από τη θέση αυτή πιο κοντά στους πολίτες απ’ ότι τα Αυτοδιοικητικά έδρανα στα οποία εκλέχθηκε επί πολλές τετραετίες η ίδια απάντησε με σαφήνεια: «Αγωνίζομαι ότι αναλαμβάνω να το τιμήσω, αλλά πιστεύω ότι τα καλύτερά μου χρόνια ήταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί πραγματικά εκεί κάποιος μπορεί να προσφέρει περισσότερα, βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και απελευθερώνει τη φαντασία του», απάντησε.
Tίνα Παπαντωνίου – kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.