Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας: «Άμεση στελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας»

7 Φεβρουαρίου 2018
10:55
Κανένα σχόλιο

Μετά από αναμονή έξι (6) μηνών σχετικά με τη στελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας που λειτουργεί στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας επανέρχεται δημόσια και πάλι στο θέμα, υπενθυμίζοντας τις μέχρι τώρα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων.

Η μονάδα χημειοθεραπείας δυστυχώς λειτουργεί σήμερα μόνο με μία (1) επικουρική ιατρό ογκολόγο, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες χιλιάδων ασθενών. Στο τμήμα χημειοθεραπείας προβλέπονται δύο (2) μόνιμες θέσεις ογκολόγων ιατρών, εκ των οποίων η μία (1) είναι κενή εδώ και τέσσερα (4) συνεχή έτη και δεν έχει βγει σχετική προκήρυξη για να καλυφθεί.

Ενώ για την ίδια δεύτερη θέση εδώ και ένα (1) χρόνο υπάρχει επιστολή παραίτησης του προηγούμενου μόνιμου ιατρού που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο, αλλά δε βρέθηκε λύση για να προκηρυχθεί η συγκεκριμένη θέση ως νέα. Αξίζει μάλιστα να επισημάνουμε ότι η μονάδα χημειοθεραπείας είναι η μοναδική στη Δυτική Μακεδονία εξυπηρετώντας και ασθενείς από όλη την ευρύτερη Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές ότι ακόμη και η προβλεπόμενη από το σημερινό οργανόγραμμα κάλυψη των δύο μόνιμων θέσεων ιατρών δε μπορεί να αντιμετωπίσει την απουσία ενός και μόνο ιατρού που κάθε φορά μπορεί να προκύπτει.

Για το λόγο αυτό διεκδικούμε την αναβάθμιση της σημερινής μονάδας χημειοθεραπείας σε ογκολογική κλινική, ώστε να αυξηθούν οι προβλεπόμενες μόνιμες θέσεις των ογκολόγων ιατρών στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο. Σχετικό έγγραφο έχει αποσταλλεί το προηγούμενο διάστημα σε όλους τους αρμόδιους φορείς από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, το οποίο και σας επισυνάπτουμε για ενημέρωση και δημοσιοποίηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.