Μίμης Δημητριάδης: “Kατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης”

8 Φεβρουαρίου 2018
11:23

Την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018 κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» το οποίο ρυθμίζει το πεδίο παραγωγής, ελέγχου και διάθεσης των σκευασμάτων που περιέχουν φαρμακευτική κάνναβη με σκοπό να προωθηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα αυτό και να προκύψουν αναπτυξιακά οφέλη στην οικονομία και το κράτος.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση προσθέτει θετικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία, καθώς δίνει πνοή στην ίδρυση μιας νεοφυούς βιομηχανίας, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης».

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, λοιπόν, τα οφέλη είναι αρκετά.

  • Πρώτα απ’ όλα στοχεύουμε στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας
  • Κατά δεύτερον στόχος μας είναι να υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία, αφού τα επενδυτικά σχέδια θα αφορούν την καλλιέργεια, την επεξεργασία, τη συσκευασία και την εξαγωγή των παραγόμενων προϊόντων. Επιπλέον θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για την ιατρική έρευνα, οι οποίοι πέραν από τα προφανή οφέλη στον ιατρικό κλάδο, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και στην οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου δίνεται η δυνατότητα:

α) ευχερούς πρόσβασης των ασθενών της χώρας μας σε τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης ,εγχώριας παραγωγής.

β) σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να καλλιεργούν ποικιλίες κάνναβης και να δημιουργούν μεταποιητικές μονάδες για την επεξεργασία των πρώτων υλών.

γ) προώθησης επενδυτικών πρωτοβουλιών, και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στους τομείς της καλλιέργειας, μεταποίησης, ελέγχου ποιότητας και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

δ) να υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

ε) διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης για τους έλληνες αγρότες, ειδικά μέσω συνεταιριστικών σχημάτων, δημιουργίας ευκαιριών και για άλλες καλλιέργειες για παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Με αυτόν τον νόμο ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας.

Ένας ραγδαία ανερχόμενος τομέας με ιδιαίτερο επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόσημο, στον οποίον η χώρα μας εντάσσεται έγκαιρα.

Σε αυτή την επενδυτική προσπάθεια θα πρέπει να έχει μεγάλη συμβολή και η περιοχή μας. Με την εφαρμογή της αγροτικής καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης σε αυξημένη κλίμακα μέχρι τις μεταποιητικές επενδύσεις αυτής, καθώς και τις επενδύσεις σε προϊόντα της φαρμακευτικής που είναι πολύ σημαντικές για την οικονομική ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης ενδείκνυται ιδανικά για την εδαφική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων Δυτ. Μακεδονίας, οπότε η αναμενόμενη καλλιέργεια της, προσθέτει, ευκαιρίες και πολλές νέες δυνατότητες απασχόλησης.

5 σχόλια

  • Μπράβο ρε Δημητριάδη μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη , είχαμε τους οπισθοδρομικούς κυνηγούσαν τα παλικάρια στα Ζωνανια της Κρήτης που έκαναν εξαγωγές του προϊόντος για να έρθει φρέσκο χρήμα στην χώρα

  • TO 89% TOY ΥΠΟΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟ 95 % ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

  • Του Κώστα Κάππα, καθηγητή Ιατρικής Φυσικής, Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    Ώστε έτσι λοιπόν! Ξαφνικά, Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις, “μεταμοντέρνοι” ειδικοί και διάφοροι χαϊδεμένοι των ΜΜΕ, με καταιγισμό άρθρων, εκδηλώσεων και νόμων, αποκατέστησαν την χαμένη τιμή του χασισιού και το έβαλαν στην θέση που του αξίζει, δίπλα στα αγροτικά προϊόντα, στις βιολογικές καλλιέργειες και στα πρωτότυπα (και όχι γενόσημα) φάρμακα…

    Σας διαβεβαιώνω ότι η έκφραση “νομιμοποιείται η ινδική κάνναβη για ιατρική – φαρμακευτική χρήση” αποβλέπει στο να το αποδεχτεί ευκολότερα ο πολίτης, από το να του έλεγαν “απολαύστε νόμιμα το τσιγαριλίκι σας”. Δεν πιστεύω να έχετε αμφιβολία ότι το παραθυράκι “ιατρική – φαρμακευτική χρήση”, θα γίνει μια τεράστια νόμιμη πόρτα για την πλήρη νομιμοποίηση, με μακροπρόθεσμα σκοτεινά σχέδια.

    Στόχος είναι ένας κόσμος, όπου ο πολίτης θα είναι υπάκουος, ήσυχος, μοιρολάτρης, δεν θα διεκδικεί, δεν θα διαμαρτύρεται, δεν θα καταγγέλλει, δεν θα συμπαραστέκεται σε κανέναν και θα εκτελεί τις εντολές “του Μεγάλου Αδελφού” (συντομογραφία: του άγριου καπιταλισμού). Εφημερίδα “Ελευθερία”21/11/2017

  • και φούμα-φούμα στα βοτσαλάκια άγιους έβλεπα και αγγελάκια.
    η ανάπτυξη έρχεται. μας χτυπάει την πόρτα. ακούει κανείς;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.