Σε Διεθνές Φεστιβάλ η ταινία του Πτολεμαϊδιώτη δημιουργού Φάνη Τοψαχαλίδη

9 Φεβρουαρίου 2018
21:52
Κανένα σχόλιο

Η ταινία “χτυπώντας ένα περιστέρι” του Πτολεμαϊδιώτη δημιουργού Φάνη Τοψαχαλίδη,  κάνει πρεμιέρα στο 10o  Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας,  την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για  την πέμπτη κατά σειρά ταινία του Φάνη Τοψαχαλίδη, με συντελεστές από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αναφέρεται στην διαδρομή  ενός κηροποιού ανάμεσα στον ορθολογισμό και το παράδοξο και όπως υπογραμμίζει ο ίδιος « επιβιώνοντας σε ένα ακατανόητο σύμπαν, όπου ή ανθρώπινη μοίρα παίρνει για τον καθένα το δικό της νόημα».

Στην ταινία μικρού μήκους 12 περίπου λεπτών  , η οποία έχει αποσπάσει ήδη θετικές κριτικές , η μουσική είναι του Γιάννη Παπαδημητρίου από την Κοζάνη, Βοηθός Σκηνοθέτη είναι ο Ανδρέας Κωστογλίδης από την Κοζάνη, Φροντιστής ο Κωνσταντίνος Πανίδης από την Πτολεμαϊδα και παίζουν:

Κηροπλάστης  ο Λάζαρος Κωτσίδης,    Πλασιέ ο Κώστας Ραδουνισλής,Κυρία στο Πάρκο η Νίτσα Χριστοφόρου  ,  Άστεγος ο  Βασίλης Παπαδόπουλος και Πιστή στην εκκλησία  η Αλίκη Θεοδωρίδου.

 Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη: 

O Φάνης Τοψαχαλίδης γεννήθηκε και ζει στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός(Α.Τ.Ε.Ι.Θ), Σκηνοθεσία (QMU-AMC collage) και μεταπτυχιακές σπουδές New Media Production (JMU Liverpool). Έχει δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους, θεατρικά σποτ, διαφημιστικά, μουσικά video clip, ενώ έχει συμμετάσχει σε ταινίες άλλων δημιουργών κάνοντας το μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας, κάμερα και color correction. Οι ταινίες του έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΕΡΤ Κοζάνης –Σύνταξη:  Αντώνης Μαυρίδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.