Αφιερωμένο στον Δημήτρη Δαγιόγλου, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Δεκέμβρη 2016 (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

6 Δεκεμβρίου 2016
20:39

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ , ΤΙΜΗ ΜΟΥ.

Μαζί από το 2ο έτος στο πανεπιστήμιο , στο Στρατό και στη συνέχεια συνάδελφοι , αλλά πρώτα και πάντα φίλοι. Έφυγε νωρίς. Όμως η παρουσία του στη ζωή άφησε τα ίχνη του στην κοινωνία μας , που αξίζει να τον θυμάται κανείς.Εργατικός, τίμιος , ει- λικρινής , ευαίσθητος και προπάντων άνθρωπος.Χωρίς πονηριά για τους συνανθρώπους του που πίστευε ότι όλοι είναι ίδιοι μ΄αυτόν.Ο Μήτσος ή Μητσάρας ή Δημήτρης όπως κάθε φορά που μας βόλευε τον λέγαμε , σήμερα είναι ο μεγάλος απών. Μακριά μας και συνάμα κοντά μας , στη μνήμη μας αξέχαστος.

Στο πρώτο του Γραφείο στην Οδό Ι.Τράντα , μαζί με το Γιώργο , το Μπάμπη και το Μάκη , στις πρώτες μας φτώχειες , ώρες ατέλειωτες συζητούσαμε και καλαμπουρίζαμε. Παρα τις τότε μας δυσκολίες , φρέσκοι επαγγελματίες , σε μια πόλη που δεν μας ήξερε και δε τη ξέραμε , ξεκινούσαμε το δύσκολο αγώνα της ζωής , που για μάς τότε μόνο ανηφοριές είχε. Κι όμως είχαμε μαζί μας την ελπίδα , την αγωνία του άγνωστου και τη βαθιά μας πίστη να προχωρήσουμε και να μείνουμε ίδιοι : Έντιμοι , καθαροί , αδέκαστοι , ειλικρινείς , όπως θέλαμε την κοινωνία μας.

Για την κοινωνία αυτή , πέρα από τον επαγγελματικό του χώρο , που η γενική του δράση είναι γνωστή στη τοπική κοινωνία και στους Δικηγόρους του Νομού , ο Δημήτρης, παρά την πρώτη πικρία,συνέχισε και έδωσε τη μεγάλη μάχη στο Χωριό του την Καλαμιά , παλεύοντας μ΄όλες τις αντιξοότητες της εποχής , να δημιουργήσει, να αφήσει έργο και το έργο που άφησε με περηφάνεια θα θυμούνται οι παλιοί και νέοι κάτοικοι της Καλαμιάς.

Η παρουσία του στην Εθνική Τράπεζα , με την οποία συνεργάστηκε πολλά χρόνια, ήταν σημαντική και η δράση του πλούσια.Η Εθνική Τράπεζα ήταν ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής του ζωής,που δεν την αντιμετώπιζε μόνο επαγγελματικά.Με τους ανθρώπους της δέθηκε με την καθημερινή του παρουσία. Η συνέπειά του , η μεθοδική του δουλειά , η πάντα έγκαιρη προετοιμασία σου ήταν μοναδικά και άφησε ανεξίτηλο έργο.Την εκτίμησή τους έδειξαν με την αθρόα προσέλευσή τους οι παλιοί συνεργάτες. Υποχρέωση της τοπικής Δ/νσης της Τράπεζας να τιμήσει , έστω και τώρα , το παλιό της συνάδελφο και συνεργάτη.

Δημήτρη, οδεύεις τη μακαρία Οδό , με ήσυχη τη συνείδηση πως έπραξες το καθήκον σου , ως άνθρωπος , ως επαγγελματίας και ως οικογενειάρχης.Αιωνία σου η μνήμη.

Ο Δημητρης Δαγιόγλου ήταν συνταξιούχος Δικηγόρος , Δικηγόρισε στο Νομό Κοζάνης και υπήρξε για μια τετραετία Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Καλαμιάς.Μας αφησε στις 5 Δεκέμβρη 2016.
                                            Βασίλης Μαρκόπουλος 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.