Φωτισμός led στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

12 Φεβρουαρίου 2018
09:13

Σε μία από τις πρώτες προτεραιότητές της στον τομέα συντήρησης των εγκαταστάσεων προχώρησε η νέα διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υπό τον Πρύτανη κ. Στέργιο Γκανάτσιο, αντικαθιστώντας τον φωτισμό από λαμπτήρες φθορισμού του Αμφιθεάτρου «Σπύρος Αρσένης» με νέας τεχνολογίας τύπου led.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που από το 1976, επί 41 χρόνια συνεισφέρει στην ευρύτερη περιοχή με την εκπαίδευση ικανών επιστημόνων και την εξοικονόμηση πολύτιμου εισοδήματος, με την πιο πάνω παρέμβασή του πετυχαίνει να μειώσει και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα συμβάλλοντας στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων από τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα στο χώρο του Αμφιθεάτρου «Σπύρος Αρσένης», της πλατείας του Κυλικείου και των WC, αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες φθορισμού ισχύος 11.372 watt με λαμπτήρες led ισχύος 5.106 watt, κάτι που σημαίνει, ότι εξοικονομήθηκαν περίπου σε ημερήσια βάση 86,72 Kwh και σε ετήσιο κύκλο περίπου 26,00 Mwh. Οι εργασίες εκτελέστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή επειδή στα υφιστάμενα φωτιστικά υπήρχε εξαχνωμένο νικέλιο, με συνέπεια να ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την υγεία των εργαζόμενων.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του ο νέος Πρύτανης με τη Διοίκησή του, θα προχωρήσουν σύντομα σε νέες παρεμβάσεις, ώστε να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας για το ίδρυμα και βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί για την περιοχή τον σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης εισάγοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες, όταν άλλα ιδρύματα και τοπικοί φορείς αδιαφορούν.

Από το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.