Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στην πόλη της Κοζάνης  με την παρέλαση αρμάτων  και μεταμφιεσμένων να προσδίδουν το δικό τους χρώμα στην μεγάλη γιορτή όπου το γλέντι και ο φανός κυριαρχούν. Δεκαεννέα άρματα έχουν κατασκευαστεί για την παρέλαση στην φετινή αποκριά με τους ανθρώπους των Φανών να εμπνέονται και φέτος με  θέματα από την πολιτική ζωή και τα κακώς κείμενα της τοπικής κοινωνίας πάντα με σκωπτική διάθεση διακωμωδώντας και σατιρίζοντας μεταξύ άλλων την πώληση των μονάδων της  ΔΕΗ, την απαγόρευση του τσιγάρου στο Δήμο Κοζάνης, την ανακύκλωση, την ανάπτυξη που έρχεται και τα τοπικά προϊόντα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο επικεφαλής της καλλιτεχνικής ομάδας στο Δήμο Κοζάνης,  Eno Shkodrani, όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη ημέρα καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, στα άρματα που θα πρωταγωνιστήσουν  στην παρέλαση  που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Μεγάλης Αποκριάς.

Ο καλλιτέχνης που για τρίτη χρονιά συνεργάζεται με τον Δήμο Κοζάνης  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους των Φανών ενώ όπως τόνισε από φέτος ξεκίνησε η δημιουργία του αποκριάτικου διάκοσμου με καινούργια στοιχεία που τοποθετούνται στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά αυτής. Μια σύνθεση από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του Φανού, αλλά και στοιχείων της Κοζανίτικης Αποκριάς, συνθέτουν το σταθερό διάκοσμο που θα παραμένει όλες τις ημέρες σηματοδοτώντας το γιορτινό κλίμα στην πόλη της Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου