ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ: Μην με ξυπνάτε, όνειρο ζω

17 Ιανουαρίου 2017
13:39

Ε, ναι λοιπόν. Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2017 μπορούμε και επίσημα πλέον όχι απλά ¨να κάνουμε τους Κινέζους¨ αλλά να έχουμε και το ακαταλόγιστο.

Πραγματικά, τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή.

Ευκαιρία είναι, καθότι θα είναι εύκολο να καμουφλάρουμε την «Κινεζιά» μας μπλέκοντάς την με την άφιξη του κλιμακίου τεχνικών της κινέζικης εταιρίας CMEC, που βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθεί ορυχεία και εγκαταστάσεις της μονάδας «Μελίτη Ι» στη Φλώρινα, προκειμένου να αποτυπώσει τις υπάρχουσες υποδομές για την κατασκευή της μονάδας «Μελίτη ΙΙ», προκειμένου δηλαδή να δώσει συνέχεια σε μία ιδιωτικοποίηση που (κατά τα άλλα) … έχει σταματήσει. Ναι, ναι. Πολύ καλά καταλάβαμε όλοι μας: τα γυρίσματα του σίριαλ «Μικρή ΔΕΗ», συνεχίζονται.

Σήμερα όμως, πολύ δε περισσότερο, μπορούμε να κάνουμε ΚΑΙ τα κοκόρια με ακόμα μεγαλύτερη άνεση αφού το 2017 -κατά το κινέζικο ημερολόγιο- είναι το έτος του …πετεινού (στο σημείο αυτό η ζωή αρχίζει να μοιάζει ονειρική, παραμυθένια και για αυτό «μην με ξυπνάτε»).

Ναι, τον χειμώνα χιονίζει και κάνει παγωνιά.

Το καλοκαίρι κάνει καύσωνα και το Φθινόπωρο, είθισται να βρέχει και να ρίχνει αστραπόβροντα. Μάλλον όμως αυτά είναι «πρωτόγνωρες» καταστάσεις, μάλλον δεν έχουν ξαναγίνει ΠΟΤΕ και για αυτό μας ξενίζουν και μας έχουν «πιάσει στον ύπνο» ενώ παράλληλα έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα, η οποία το έχει αναγάγει στο μείζον πρόβλημα αυτής της χώρας, την ώρα που σαφώς και είναι άλλοι οι λόγοι που την έχουν εξωθήσει στο χείλος του γκρεμού.

Δεν είναι η κακοκαιρία που γονάτισε την Ελλάδα, είναι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από Μνημόνια, θεσμούς και Κυβερνήσεις που αρέσκονται στο ρόλο «εκτελεστικών οργάνων». Μήπως δεν το ξέρουμε; Σαφώς και το ξέρουμε.

Αλλά βολεύει να κάνουμε τους Κινέζους στα άλλα προβλήματα και να νομίζουμε ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι σπασμένες βρύσες, οι κλειστοί δρόμοι, τα κλειστά σχολεία.

Η ΔΕΗ –που υφίσταται εδώ και 65 χρόνια και έχει συνδέσει την ύπαρξή της με την οικονομία και ανάπτυξη αυτής της χώρας- καταρρέει. Οι «μέτρ» της υψηλής ραπτικής της παίρνουν τα μέτρα ενώ ήδη έχουν ρίξει πάνω της -φαρδιά πλατιά- την πλερέζα μέχρι να καταλήξουν στο τελικό «κοστούμι».

Οι Κινέζοι ήρθαν, για την «καθοριστικής σημασίας» επίσκεψή τους και η ΔΕΗ αντί να επικεντρωθεί και να επιλύσει τουλάχιστον κάποια από τα καθημερνά της προβλήματα –που βρίσκονται στο «τσαφ» για να κλωτσήσουν την καρέκλα αφήνοντάς την ξεψυχισμένη στο σκοινί, γυροφέρνει –μήνες τώρα- γύρω από το θέμα του Κινέζικου deal και γίνεται μέρος μίας κουστωδίας με αμφίβολες διαθέσεις και προεκτάσεις για την ίδια την επιχείρηση και την περιοχή.

Μακάρι να επιδείκνυαν τόσο ενδιαφέρον και ζήλο για όλα τα υπόλοιπα.

Κατά τα άλλα όλα καλά. Κάποιες βρύσες φαίνεται να ξεπάγωσαν, τα φορτηγά –μετά τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν- έφεραν μαρούλια σε κάποια σουπερ μάρκετ και ο υδράργυρος εν Αθήναις θα ανέβει στους 12 βαθμούς.

Συνεπώς, όλα τα προβλήματα λύθηκαν.

Κικιρίκουυυυυυυυ.

Για το ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ

7 σχόλια

  • «Φαρμάκι έχω στην ψυχή /
    Φέρνει μαυρίλα θολερή /
    Στα στήθια μου. //
    Νύχτα αξημέρωτη ξανά /
    Με το πιοτό της με κερνά /
    Εβίβα μου.
    Σκοτάδι πίνω για πιοτό /
    Ντέφι της λύσσας μου κρατώ /
    Και το μυαλό μου είναι θολό /
    Πω πω πω πω πω πω πω πω».
    Ταμάμ. Αφιερωμένο στον “φιλόσοφο” Στέλιο Ράμφο …
    – ΦΑΝΦΑΡΑΣ: Φαρμάκι έχω στην
    Ψυχή Φέρνει μαυρίλα θολερή Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, Με το
    πιοτό της με κερνά, Εβίβα μου, Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω πω πω πω πω πω
    πω πω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω, πωπωπωπω και το μυαλό μου
    είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω.
    – ΒΑΣΙΛΗΣ: …και το
    μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά,
    γεια σου Φανφάρα φαφλατά. Κικιρίκου!… Κικιρίκου

  • Εσεις καλα ξυπνησατε και καλοπερνατε αυτοι που σας στηριζουν κοιμουνται και να δουμε ποτε θα ξυπνησουν.Κικιριζουν,σαν ΚΟΤΕΣ ελπιζουμε πως καποια στιγμη να ΚΙΚΙΡΙΞΟΥΝ σας Κοκορια!!!!!!

  • “Μην με ξυπνάτε, όνειρο ζω”
    Συνέχισε να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι τα πηλήκια του επιστράτου υποδεκανέα.
    Κατά τα άλλα στον καθρέφτη σου κοιτιέσαι και από μόνος σου αγαπιέσαι

  • ο αρης ο βαταλης (μελος του δ.σ.της δεη και στελεχος του κοιριξε-δακε) συμφωνει με αυτην την κατα τα αλλα αστεια ανακοινωση??

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.