Κυριακή ανοιχτά όλα τα καταστήματα

7 Δεκεμβρίου 2016
07:19

Νέα βόμβα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση που καθημερινά σχεδόν κολλάει και σε μια νέα απαίτηση.

Η βόμβα ήρθε με e-mail από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από το ΔΝΤ που έβγαλε από το μανίκι νέο… άσσο για να κολλήσει τη διαπραγμάτευση.

Ο… άσσος δεν είναι άλλος από την απαίτηση να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς εξαιρέσεις.

Η απελευθέρωση του ωραρίου τις Κυριακές προκάλεσε πάγωμα στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, έσπευσε να στείλει άμεσα αρνητική απάντηση.

Μάλιστα η απαίτηση του ΔΝΤ ήρθε λίγο πριν το Eurogroup απειλώντας να βάλει ακόμη ένα εμπόδιο. Οι υπεύθυνοι του Ταμείου υποστήριξαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές μέσα στον χρόνο περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα η απάντηση του υπουργείου περιλαμβάνει το σχέδιο για το άνοιγμα καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο επιπλέον όσων ήδη ισχύουν με βάση απόφαση της περιφέρειας η οποία θα λαμβάνει απόφαση συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι αντιπεριφερειάρχες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις περιοχές αλλά και τον αριθμό των Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

 

3 σχόλια

  • Κυριακή ανοίγει όποιος θέλει, για κανέναν δεν είναι υποχρεωτικό. Όλοι εσείς φωνάζετε για να μην ανοίξει ο γείτονας και τυχόν σας πάρει την δουλειά ή προκόψει.
    Ας ελπίσουμε πως είναι οι τελευταίες αντιδράσεις και άμυνες στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και του ελεύθερου ανταγωνισμού.
    Και μετά ευαγγελίζονται ανάκαμψη και ανάπτυξη οι ανεκδιήγητοι της κυβέρνησης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.