kozan.gr: Δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα, που τέθηκαν από το συνδυασμό Ελπίδα, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας, για την εκδήλωση «Κερνάμε Ελλάδα»

18 Ιανουαρίου 2017
08:40

Η χθεσινή “απάντηση” (κλικ εδώ) της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που θέτει ο συνδυασμός “Ελπίδα” (κλικ εδώ), για τo Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού “Κερνάμε Ελλάδα”, που πραγματοποιήθηκε, τον περασμένο Νοέμβριο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, προκαλεί επιπλέον απορίες και προβληματίζει. Διαβάζοντας κανείς τον πρόλογο της “απάντησης”, όπου αναφέρεται: “Με μια αξιοθαύμαστη επιμονή στη διαστρέβλωσηθα περίμενε κανείς, στη συνέχεια, να διαβάσει μια σειρά από επιχειρήματα, που να αποδεικνύονται τα της διαστρέβλωσης ή να καταρρίπτονται, έστω και σε κάποιο βαθμό, τα ιδιαιτέρως σοβαρά καταγγελλόμενα του συνδυασμού “Ελπίδα”. Aντιθέτως, η “απάντηση” είναι γεμάτη από προσωπικές, αδιάφορες για την ουσία του θέματος, κρίσεις & εκτιμήσεις του συντάκτη, για την επιτυχία ή μη επιτυχία της εκδήλωσης, λες και ρωτήθηκε γι’ αυτό,  ενώ το κείμενο καταλήγει, με παραπομπή, σε άλλη “απάντηση”, που δόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και δεν αποτελεί επιπλέον, νέο, στοιχείο, αφού, το εν λόγω κείμενο, συμπεριλήφθηκε και στην ανακοίνωση της Γ. Ζεμπιλιάδου. Παρά το γεγονός ότι η έκταση του κειμένου της αναλυτικής απάντησης της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας θυμίζει κάτι από “νουβέλα”, προτρέποντάς μας να μην τη διαβάσουμε,  μπήκαμε στο “μαρτύριο” της ανάγνωσης και της επεξεργασίας των επιχειρημάτων και εκείνου του κειμένου. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απάντηση στα καταγγελλόμενα της άλλης πλευράς. Επιπροσθέτως, ο προβληματισμός και τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται. Η δε επισήμανση, στη χθεσινή απάντηση της Εταιρείας Τουρισμού, ότι περισσότερες διευκρινίσεις για τ’ όλο θέμα θα δοθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Πόσες περισσότερες “διευκρινήσεις”; Μετά το κείμενο “νουβέλα”, θα ακολουθήσουν και προφορικές εξηγήσεις σε έκταση “μυθιστορήματος”; Συμπερασματικά, αν έχεις σκοπό να φλυαρείς, χωρίς να δίνεις επί της ουσίας απαντήσεις, καλύτερα να σιωπάς .

Aποφεύγοντας κρίσεις, υπονοούμενα & εκτιμήσεις περί σκανδάλων κτλ., η διαδικασία που φαίνεται να ακολουθήθηκε, στην εν λόγω περίπτωση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα (όπως παρουσιάστηκαν κι από τις δύο πλευρές) και στο συγκεκριμένο χρόνο, επιτρέπει, στον καθένα, απολύτως δικαιολογημένα, να αμφισβητεί τα περί διαφάνειας. Συνεπώς, στις διευκρινήσεις, που αναμένονται, στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αυτοί που θα κληθούν να τις δώσουν, παρακαλούνται, να είναι συγκεκριμένοι (ειδικά στα ερωτήματα 6 & 7 που τίθενται από το συνδυασμό “Ελπίδα”) και να επιχειρηματολογήσουν εν συντομία. Ο δε Περιφερειάρχης, στην περίπτωση που διαπιστώσει ή έχει – ήδη – διαπιστώσει ότι υπάρχει και η παραμικρή “σκιά” στην υπόθεση, επιβάλλεται να αποδώσει ευθύνες και να μη συγκαλύψει τ’ οτιδήποτε, στο πλαίσιο της συντροφικής αλληλεγγύης. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

Kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.