Πολιτική Εκδήλωση της ΛΑΕ, Πτολεμαΐδα, Σάββατο 21 Ιανουαρίου

18 Ιανουαρίου 2017
10:48
Κανένα σχόλιο

Η ΛΑΕ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για τις πολιτικές εξελίξεις,

και σε συζήτηση με ενεργούς αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς και του αντιμνημονιακού κινήματος:

Το θέμα της εκδήλωσης είναι

«Μπορούμε χωρίς μνημόνια, λιτότητα, ευρώ-Μέτωπο Ανατροπής τώρα».

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 7μμ, καφέ Splendor

Θα μιλήσουν

  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ΠΣ της ΛΑΕ, πρώην βουλεύτρια – πρώην αντιπρόεδρος Βουλής

  • Παναγιώτης Λίλλης, Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ.

Θα χαιρετήσουν

  • οι πρώην βουλεύτριες Γιάννα Γαϊτάνη και Ευγενία Ουζουνίδου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περνά μια φάση απότομης κατάρρευσης της πολιτικής επιρροής της, λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας, την οποία εντείνει η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονίων. Οι δανειστές αποθρασυνόμενοι από την υποχωρητικότητά της κυβέρνησης καθυστερούν την δεύτερη αξιολόγηση και έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις τους για συμπληρωματικό 3ο μνημόνιο και για πρόσθετο 4ο μνημόνιο με ακραία μέτρα νέας εργασιακής, ασφαλιστικής και φορολογικής κατεδάφισης. Παράλληλα η κυβέρνηση δείχνει ότι στην προσπάθειά της να γαντζωθεί στην εξουσία είναι τελείως αδίστακτη, όπως δείχνουν οι προσπάθειες πολιτικής επανανομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής (με πρόσφατη τη χθεσινή, με την πλήρη ατιμωρησία και την αστυνομική κάλυψη στο τάγμα εφόδου του Λαγού στο σχολείο του Περάματος).

Η συνεχιζόμενη αντιδραστικοποίηση της ΕΕ και η μετατροπή της Ευρωζώνης σε φυλακή λιτότητας των λαών επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι το διαμορφωμένο ευρωσύστημα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί. Αντίθετα πρέπει, με τους αγώνες των λαών, να ανατραπεί και να θεμελιωθούν μεταξύ όλων των λαών και χωρών της Ευρώπης νέες σχέσεις ισότιμης συνεργασίας. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μια Αριστερά, που θα ηγηθεί της σύγκρουσης και ρήξης με το ευρωσύστημα και δεν θα επιτρέψει σε αστικές δυνάμεις και στην ακροδεξιά να αξιοποιήσουν την κρίση των εθνικών καπιταλισμών και της ΕΕ προς όφελός τους. Η ΛΑΕ αγωνίζεται για την έξοδο από την ευρωζώνη και τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ . Θα πάρει πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση τέτοιων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εντός συνόρων, η ΛΑΕ θα συνεχίσει τις ενωτικές της προσπάθειες και σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο, στα πλαίσια της στρατηγικής της για την δημιουργία μετώπου. Το πολιτικό μέτωπο των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι αναγκαίο όσο ποτέ για την αντιμνημονιακή ανατροπή που επείγει και είναι πλέον προϋπόθεση για την επιβίωση του λαού και της χώρας.Το αίτημα για κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του δημοσίου χρέους αλλά και του ιδιωτικού για τους κοινωνικά αδύναμους, η συγκροτημένη έξοδος από την ευρωζώνη κι η έκδοση εθνικού νομίσματος , η ανατροπή της λιτότητας με μέτρα ριζικής αναδιανομής υπέρ της εργαζομένων και των φτωχών και την επιβολή «μνημονίου στο κεφάλαιο και τον πλούτο» είναι το δικό μας πρόγραμμα. Η μοναδική θετική διέξοδος από τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές θα έρθει από τα αριστερά, και κυρίως από τη συμμετοχή και τους αγώνες της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Γι αυτά και άλλα σας καλούμε να συζητήσουμε το Σάββατο 21 Γενάρη, στο καφέ Splendor, στην Πτολεμαΐδα. Με τη συμμετοχή μας να διαμορφώσουμε και στην περιοχή της Εορδαίας, του νομού Κοζάνης -και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας- τους όρους για να ξεπεράσουμε την αδράνεια και τη μοιρολατρία, για να πιστέψουμε και πάλι στην ανατροπή, για την πολιτική και κινηματική αντεπίθεση ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς . Σας περιμένουμε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.