Την Τρίτη 17-01-2017,ο Βουλευτής Μίμης Δημητριάδης επισκέφθηκε τα γραφεία του εργατικού σωματείου «Σπάρτακος» στην Πτολεμαΐδα.

Εκεί συναντήθηκε με τον κ. Μόσχο Μόσχου πρόεδρο ,τον κ. Αθανάσιο Μάστορα γραμματέα και αρκετά μέλη του προεδρείου του σωματείου.

Αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στα ζητήματα ηλεκτρικής ενέργειας και άρα την Λιγνιτική παραγωγή.

Κυρίως επικεντρώθηκαν στις ραγδαίες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τις πιθανές αναπροσαρμογές στην παραγωγική διάρθρωση των ορυχείων και σταθμών. Στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα μέτρα στήριξης της λιγνιτικής παραγωγής .

Επίσης συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν τις οικογένειες των εργαζομένων:

  • Το ζήτημα του νέου υπολογισμού των συντάξεων χηρείας που φέρεται να δημιουργεί σοβαρά θέματα ανασφάλειας στις οικογένειες των εργαζομένων και τις πιθανές διορθώσεις αστοχιών .
  • Την επιτάχυνση του ορισμού της επιτροπής των εργατικών ατυχημάτων από το υπουργείο που θα ολοκληρώσει την διαδικασία αποζημίωσης και ανακούφισης των οικογενειών τους .

Στα δύο αυτά αιτήματα υπάρχει κατανόηση και δέσμευση για την προσπάθεια ικανοποίησης τους.

ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ