Άναψε φωτιές το άρμα σε μορφή Λερναίας Ύδρας, του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που έγραφε «Εγώ είμαι από την Κοζάνη»

20 Φεβρουαρίου 2018
18:04
Κανένα σχόλιο

Αίσθηση κατά την διάρκεια της παρέλασης της Κυριακής προκάλεσε το άρμα του γκρουπ 40 με θέμα τον «Κατά…ραμένο Όχις και η Καρναβαλοφτώχεια». Το άρμα απεικόνιζε σε μορφή Λερναίας Ύδρας τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Μάλιστα, στις μορφές των τριών στελεχών της δημοτικής Αρχής υπήρχαν ταμπέλες που έγραφαν «Εγώ είμαι από την Κοζάνη» για τον δήμαρχο, «Εγώ από το Αγρίνιο» για τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού και «Εγώ φέρνω τη γραμμή» για την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου.

Το σατιρικό άρμα προκάλεσε έντονα σχόλια από μερίδα Πατρινών, οι οποίοι συνέδεσαν την σάτιρα προς τη δημοτική Αρχή με ότι στο πλήρωμα συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να πολιτικοποιήσουν το όλο θέμα.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε μίλησε στο thebest.gr η αρχηγός του πληρώματος Πόπη Αλιβιζάτου, η οποία εξέφρασε κατ’ αρχήν την απορία της και τον αιφνιδιασμό της για την κριτική που δέχθηκε.

«Εμείς επί 43 χρόνια κάνουμε πολιτική σάτιρα στο καρναβάλι. Έχουμε σατιρίσει, Προέδρους Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς, δημάρχους – τον Φλωράτο τρεις φορές, τον Καράβολα και άλλους – τέτοια αντίδραση δεν είχαμε συναντήσει ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όσο για τις ταμπέλες που υπήρχαν κάτω από τις μορφές των δημοτικών παραγόντων, η κυρία Αλιβιζάτου, σύζυγος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους του Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκου Κανελλάκη, εξηγεί πως:

«Βάλαμε για τις ταμπέλες για την καταγωγή, διότι το επικαλούνται συνέχεια. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό αλλά, πιστεύουμε ότι αυτός που αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης πρέπει να εγκλιματίζεται στα της πόλης, να αγκαλιάζει αυτό που βρήκε να το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα» και συνεχίζει λέγοντας πως:

«Και εγώ δεν είμαι από την Πάτρα (σ.σ. κατάγεται από την Κεφαλονιά) αλλά δεν μπορώ να φέρω το Επτανήσιο Καρναβάλι στην Πάτρα, έτσι και ο δήμαρχος που κατάγεται από την Κοζάνη, δεν μπορεί να φέρει το πανέμορφο καρναβάλι της Κοζάνης, διότι το Πατρινό Καρναβάλι είναι άλλο».

Όσο για το «όχι σε όλα», όπως εξήγησε η Πόπη Αλιβιζάτου, σκοπός του τίτλου του πληρώματος ήταν να σατιριστεί το γεγονός της αρνητικής στάσης της δημοτικής Αρχής προς όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης.

Πηγή http://www.thebest.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.