Φωτογραφίες από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του δήμου Κοζάνης με τον δήμο Lucheng της Κίνας!

19 Ιανουαρίου 2017
07:41

Προοπτικές ανάπτυξης από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της πόλης Lucheng της Κίνας

Ενδιαφέρουσες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Δήμαρχος της πόλης Lucheng Hu Xiaodong, της περιοχής WENZHOU της Κίνας.

Στο μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εκπαίδευση.

Η αποστολή στην Κίνα έγινε με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας του αναγκαστικού συνεταιρισμού Κρόκου και της εταιρείας HUANGGANG για την προώθηση του Κρόκου στην Κίνα. Ο Δήμος Κοζάνης στήριξε και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των κροκοπαραγωγών, για την είσοδο του «χρυσαφιού» της περιοχής σε μεγάλες αγορές.

Στις συναντήσεις με τους Κινέζους αξιωματούχους παρουσιάστηκαν και άλλα προϊόντα του τόπου μας ενώ άνοιξε και ένας δίαυλος επικοινωνίας για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων ήταν μεγάλο και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κοζάνης απέστειλε πρόσκληση για να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Η υπογραφή του μνημονίου έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης LUCHENG στις 9 Ιανουαρίου 2017.

!

12 σχόλια

  • Από αύριο κλείνουμε όλες τις λιγνιτικες μονάδες στην περιοχή και οποια αλλη δραστηριοτητα βαριάς βοιομηχανιας. Ο Δήμαρχος έκλεισε συμφωνία με τους Κινέζους, θα τους ταιζουμε κρόκο μέχρι σκασμου και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια εννοείται. Κλασικά, λεφτά χωρίς κόπο, με τον κροκο πας μια φορά το χρονο στο χωραφι, ουτε ποτισμα, ουτε ραντισμα, ουτε σκαλισμα, ουτε σπορα. Καθεσε καναπέ που λες και αφήνεις τις ανεμογεννητριες και τα φ/β να δουλεύουν για σένα. Θέλουμε κι άλλα!! Παρ όλα αυτά τα χαρουμενα γεγονότα ας τον ενημερώσει κάποιος τι έγινε εδώ τις μέρες που έλειπε.

      • Ε καλά θα κάνεις και κάτι, όλο το χρόνο άμα ξύνεσαι κάπως πρέπει να βγει εκείνο το ρημάδι το ψωμί. Αλλά είπαμε όσο λιγότερο κόπο με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και γίνεσαι Δήμαρχος – βουλευτής – Πρωθυπουργός.

    • Είπε ο πρασινόπληκτος δεητζής που κάθεται και πληρώνεται… Ο κρόκος πάντως φέρνει υγεία και όχι καρκίνο.

      Όσον αφορά το δήμαρχο: Πρακτικά αυτό τι σημαίνει? Εμείς τι υποχρεώσεις έχουμε?

  • Άσε τις fast food υπογραφές και κάνε κανένα σοβαρό αγώνα να φέρεις το τραίνο πάλι στην πόλη. Ανάπτυξη και πολιτισμός έρχονται με μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροπλάνα, πλοία, τραίνα. Η οικολογική σου συνείδηση μόνο θα έπρεπε να στο είχε βάλει προταρχικο σκοπό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.