kozan.gr: Γ. Δακής: Εθνική προσβολή η «Άνω Μακεδονία» – Τι απάντησε στο kozan.gr για τη μη έκδοση ψηφίσματος από το Π.Σ. (Βίντεο)

21 Φεβρουαρίου 2018
18:04
Κανένα σχόλιο
«Πολύ λογική» χαρακτήρισε την αντίδραση της μεγαλύτερης μερίδας των Δυτικομακεδόνων για το γεγονός της μη έκδοσης ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για το Σκοπιανό ζήτημα και την ονοματοδοσία του γείτονος κράτους ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Γιώργος Δακής. Σε σχετικό ερώτημα του kozan.gr για την αδυναμία του Σώματος να εκδώσει κοινό ψήφισμα για το θέμα ο κ. Δακής είπε χαρακτηριστικά: «Πολύ λογικό το βρίσκω. Εγώ κατέθεσα ένα ψήφισμα ενωτικό με την κοινή θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Καμιά χρήση του ονόματος Μακεδονία. Δυστυχώς, δεν υπήρξε συναίνεση από πλευράς κ. Καρυπίδη για να εκδώσουμε ένα κοινό ψήφισμα. Τώρα όμως η εξέλιξη αυτή που περνάει μέσα από τα δημοσιογραφικά Μέσα είναι ότι χειρότερο μπορούσε να υπάρξει για εμάς. Είναι εθνική προσβολή». Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα διέρρευσαν από Μ.Μ.Ε. για τα του ονόματος των Σκοπίων, ο κ. Δακής ήταν σαφής στα λεγόμενά του, κάνοντας λόγο για «εθνική προσβολή»: «Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά συμφέροντα που περνάει η πατρίδα μας γινόμαστε μέσα από τα ΜΜΕ γνώστες πληροφοριών ότι για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων συζητιέται σοβαρά το όνομα ‘’Άνω Μακεδονία’’. Εάν αυτό είναι αληθές και δεν είναι μπλόφα μιλάμε για ένα εθνικό έγκλημα σε βάρος του Γένους και βέβαια με ιδιαίτερα αρνητική βαρύτητα για τη Δυτική Μακεδονία. Άνω Μακεδονία είμαστε εμείς οι Δυτικομακεδόνες και η ιστορική διαδρομή και γνώση του Γένους, είναι γνωστή. Η συζήτηση και η οποιαδήποτε συζήτηση αυτής της προσέγγισης αν συμβαίνει από πλευράς του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί βάναυση προσβολή στην υπόσταση των Δυτικομακεδόνων, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Ελπίζω και εύχομαι να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σχολίασε.
Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

Δακής για τη μη έκδοση ψηφίσματος, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας, για το θέμα των Σκοπίων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.