Αποκτά και επίσημα στέγη το Κέντρο Περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας καθώς με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του παραχωρείται για χρήση το υπάρχον κτίριο όπου στεγάζεται για τα επόμενα 30 χρόνια. Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ Παύλος Τσώτσος μίλησε στο kozan.gr για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, δίνοντας μάλιστα περισσότερα στοιχεία για τη δράση και τα όσα ακολουθούν από το ΚΕΠΕ.
«Ένα αίτημα δεκαετιών που είχε πρώτα  η Νομαρχιακή Αρχή και μετέπειτα η Περιφερειακή Αρχή, ήταν η διεκδίκηση του κτιρίου αυτού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιτέλους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μας παραχώρησε για 30 χρόνια και με δικαίωμα παράτασης 10 ετών, το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο».
Ερωτηθείς σχετικά για τη δράση του Κέντρου ο κ. Τσώτσος δήλωσε πως επόμενος στόχος είναι η τοποθέτηση σταθμών μετρήσεων σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.  «Είμαι περήφανος για την έως τώρα παρουσία και το έργο του ΚΕΠΕ, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε όλους τους Σταθμούς Μέτρησης σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, να καλύψουμε τα κενά, να υπογράφουμε συμβάσεις για τη συντήρηση του ΚΕΠΕ κ.ά.».
Στόχος του ΚΕ.ΠΕ. επίσης όπως ανέφερε ο κ. Τσώτσος είναι να συνεχιστούν όχι μόνο οι μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων αλλά κυρίως να συνεχιστούν οι μετρήσεις των υδάτων γιατί όπως είπε «είναι πολύ σημαντικό να μη μολυνθούν τα ύδατά μας».
Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr