H AMKE ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ Lego StoryTelling”

19 Ιανουαρίου 2017
09:12
Κανένα σχόλιο

H AMKE ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ στα πλαίσια υλοποίησης επιμορφωτικών πογραμμάτων διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ Lego StoryTelling” για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την χρήση του Εκπαιδευτικού Πακέτου StoryStarter της Lego Education το οποίο αποτελείται από 1,144 στοιχεία Lego συμπεριλαμβανομένων χαρακτήρων, ζώων, διακοσμητικών, εργαλείων, όπως και τουβλάκια και πλάκες για το χτίσιμο αυτών. Το πακέτο συνοδεύεται επίσης, από ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό λογισμικό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να μετατρέψει την ιστορία σε ψηφιακή και έντυπη μορφή εισάγοντας εικόνες και διαλόγους.

Το StoryTelling ή αλλιώς Τέχνη Αφήγησης Ιστοριών παρακινεί τη φαντασία του μαθητή και ενισχύει τις δεξιότητές του καθώς δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κατασκευάσουν και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες και παραμύθια από συμβάντα και γεγονότα της καθημερινότητας τους.

Δομή & Περιεχόμενο Μαθημάτων

Σε πρώτο στάδιο, ο μαθητής μέσα από δομημένες δραστηριότητες, θα ερθει σε επαφή με το υλικό και τα στοιχεία του εκπαιδευτικού πακέτου StoryStarter, για να εξοικειωθεί με τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνέχεια, θα συζητήσει γεγονότα και εμπειρίες της καθημερινότητας του και θα τα απεικονίσει με μία σκηνή.

Σε επόμενα μαθήματα, οι σκηνές πολλαπλασιάζονται και ο μαθητής καλείται να δώσει μία αρχή, μία μέση και ένα τέλος στην ιστορία που θα κατασκευάσει. Προς το τέλος, ο μαθητής θα μπορεί να ανακατασκευάζει την ιστορία, αλλάζοντας την αρχή, το τέλος, τα συναισθήματα των χαρακτήρων και γενικότερα την πλοκή της. Όλες οι δραστηριότητες ακολουθούν το μοντέλο Ποιος, Που, Πότε και Τι. Είναι βασικό ο μαθητής να μπορεί να περιλαμβάνει στις ιστορίες τους χαρακτήρες, το σκηνικό, τη χρονική περίοδο και την πλοκή, καθώς και τα να περιγράφει. Όλες οι δραστηριότητες είναι ομαδικές και ο μαθητής στο τέλος κάθε μαθήματος θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μαζί του την ιστορία που έχει μετατρέψει σε ψηφιακή και έντυπη μορφή με το ειδικό λογισμικό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, καθώς και σε παιδιά με διαταραχές λόγου και ομιλίας.

Κόστος Μαθημάτων

90 €

Διάρκεια Μαθημάτων : 10 δίωρα μαθήματα

Τηλ επικοινωνίας : 6946792463

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.