kozan.gr: Μαθητές Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης διαγωνίστηκαν στη ορθή χρήση της Νέας Ελληνικής γλώσσας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

24 Φεβρουαρίου 2018
13:47

Με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, ο 2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης. Όπως δήλωσε στο Kozan.gr η αντιπρόεδρος του συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης: «πρόκειται για μια γιορτή για τη γλώσσα με κίνητρο να καταλάβουν τα παιδιά τη σημασία, και την αξία της ορθής γλώσσας».
Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλεγόταν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Θανάσης Τέγος


Ένα σχόλιο

  • Πολύ καλή κίνηση!Καλύτερα να γίνονται πολλές γραφές δεκτές, αν υπάρχει ετυμολογική και ιστορική συνέχεια, παρά να επιβάλλονται στανικώς π.χ. τα αίσχη του Μανώλη (και όχι Μανόλη!) Τριανταφυλλίδη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.