Το θέμα του σκανδάλου της NOVARTIS έθιξε σε τρεις τηλεοπτικές παρουσίες του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος (Δελτίο τύπου)

28 Φεβρουαρίου 2018
09:15

Το θέμα του σκανδάλου της NOVARTIS έθιξε σε τρεις τηλεοπτικές παρουσίες του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος κατά το διάστημα από 20 έως και 24 Φεβρουαρίου.

Το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο σίγουρα ευθύνεται το “παλιό πολιτικό σύστημα” Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, εξηγεί γιατί κόπηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί και η διερεύνηση και η απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού: α) θα τιμωρήσει τους ενόχους και θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στον ελληνικό λαό και β) θα αποτρέψει την επανάληψη των φαινομένων αυτών στο μέλλον.

Είναι πραγματικά έξω από κάθε λογική το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα που μέσω επαναλαμβανόμενων σκανδάλων οδήγησε στην πτώχευση την Χώρα, να διεκδικεί εκ νέου τη διακυβέρνησή της.

Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου (Blue Sky) ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα, η επιτυχής έκβαση της οποίας ισχυροποιεί την Χώρα, ιδίως ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια.

Στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλο (Kontra Channel), ο κ. Θεοφύλακτος εξήγησε τις νομικές δεσμεύσεις της συσταθείσας προανακριτικής Επιτροπής, η οποία οφείλει (βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, εμπνεύσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), να εξετάσει πρώτα τα ζητήματα παραγραφής κάποιων αδικημάτων και για όσα δεν έχουν παραγραφεί είτε να συνεχίσει την έρευνα είτε να αναπέμψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα επισήμανε ότι ήδη ο φάκελος έχει αρκετά στοιχεία και πέραν των προστατευμένων μαρτύρων, όπως η ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένες εταιρείες (συμβούλων, διαφημιστικές κτλ), οι οποίες κατονομάζονται ως ‘πλυντήρια’ της Novartis, προκειμένου δηλ. ο διευθυντής της εταιρείας, Φρουζής, να έχει στο ‘χέρι’ μαύρο χρήμα και να το χρησιμοποιεί -όπως καταγγέλλεται- για τη μεγιστοποίηση των κερδών της Novartis μέσω χρηματισμού του διοικητικού και πολιτικού προσωπικού στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 2006-2014. Επίσης η απόπειρα αυτοκτονίας ανώτερου στελέχους της Novartis αποδεικνύει τη σοβαρότητα της υποθέσεως και των καταγγελιών.

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (ΣΚΑΪ), ο κ. Θεοφύλακτος επέμεινε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας, δηλ. οι μειωμένες συντάξεις και μισθοί, η ανεργία και η υπερχρέωση των ελλήνων πολιτών οφείλονται κυρίως στην ύπαρξη σκανδάλων τύπου Novartis (καθώς και των εξοπλιστικών, των δημόσιων έργων και των θαλασσοδανείων). Φταίει σίγουρα το παλιό πολιτικό σύστημα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) για την ύπαρξη και έως σήμερα συγκάλυψη των σκανδάλων αυτών, μέσω των οποίων πλούτισαν λίγοι Έλληνες και φτώχυναν πολλοί και ξεπερνάει κάθε όριο το θράσος τους να θέλουν να ξανακυβερνήσουν την Χώρα αυτοί οι ίδιοι.

Η πολιτική ευθύνη τους είναι βεβαία, σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος, και η τυχόν ποινική ευθύνη ορισμένων προσώπων θα ερευνηθεί.

Για την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλο, βλ. https://www.youtube.com/watch?v=qlYCZ0ir4Yc&t=1095s , κυρίως από 44.16 – 47.47 και από 1.00.20 – 1.02.25

Για την εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου, βλ. https://www.youtube.com/watch?v=Q_ibXpr6fmI, βλ. κυρίως από 13.50 – 20.43 και από 37.00 – 39.55

Για την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, βλ. http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=302034 , κυρίως από 1.50.51 έως 1.58.30

47 σχόλια

  • Κ. Θεοφυλακτε με το ωραιοτατα Δ.Τ. το οποιο εχει αποστειλλει ο αξιολογος εμμισθος υπαλληλος του γραφειου σας προφανως.

    Ωραια τα λετε, δομημενα και αν μη τι αλλο παρολο που δεν εκλεχτηκατε με σταυρο φαινεται οτι κινειστε δραστηρια στην αρενα της εθνοσυνελευσης.

    Υπαρχει αυτην η υπερδιεγερση σας με τα δανεια, τωρα με την Novartis. Αν μη τι αλλο η σταυροφορια σας για διελευκανση των σκανδαλων ειναι αξιεπαινη.

    Μηπως ομως να δειτε και καποια στιγμη τα του οικου σας? Ολα καλα στον Συριζα? Θα συμμετεχετε σε ενδεχομενη μελλοντικη εξεταστικη η οποια θα αφορα την δυσβαστακτη ζημια την οποια προκαλεσε το μορφωμα στο οποιο συμμετεχετε στον τοπο?

    Σας το ευχομαι ειλικρινως να επανεκλεγειτε με σταυρο αυτη την φορα ομως, και να δουμε εαν η τωρινη σας σταυροφορια αφορα το καλο του τοπου με εξεταση ολων των σκιων και οχι μονο στην καμπουρα του αντιπαλου

    • Ένα ένα θα γίνουν τα πράγματα μην βιάζεσαι. Τώρα όμως καταλαβαίνουμε πως φτάσαμε ως εδώ. Τόσο κατρακύλα το σύστημα και φαντάσου πόσα ακόμα δεν ξέρουμε και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Αυτοί που εμπλέκονται αυτονόητα θα πρέπει να παραιτηθούν και να οδηγηθούν εκεί που πρέπει. Γιάννη είμαστε μαζί σου, το μαχαίρι στο κόκαλο και όλα στη φως.

    • ΓΙΑ ΤΑ 100 ΔΙς ΕΧΤΡΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ
      Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΕ τι γίνεται ???

      Δεν είναι σκάνδαλο ???

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ???

    • Δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις ποιοί σου’λέγαν κάνε υπομονή βγαίνουμε απο την κρίση,που εμείς δημιουργήσαμε,και ταυτόχρονα βόλευαν καο βολεύονταν οι ίδιοι?? Μιά χαρά κάνει ο ο Θεοφύλακτος και τους ξεσκεπάζει!!!

      • Η υπόθεση Novartis αποτελεί αναμφίβολα μείζον σκάνδαλο. Η κυβέρνηση όμως δεν ενεργεί για την αποκάλυψη και την τιμωρία του. Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο και το Σκοπιανό. Είναι πρακτική εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων . Όσο δυνατά όμως φωνάζουν στην αρχή, τόσο εύκολα συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα στη συνέχεια. Όπως έκαναν για Siemens, μνημόνια, ΜΜΕ, Στουρνάρα, ΕΛΣΤΑΤ, λίστες φοροδιαφυγής.

        • έτσι ακριβώς. και το αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκον. ουσιαστικά τους αθωώνουν με το να μπαίνουν οι υποθέσεις στο ντουλάπι ενώ δίνουν την ψευδαίσθηση ότι θα τους τιμωρήσουν. σανό δεν τρώμε πλέον, όσο κι αν προσπαθούν οι κλακαδόροι τους να μας πείσουν.

      • ΨΙΤ ….. ΤΡΟΛΆΚΙ

        «Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών… Αυτή είναι η κατάσταση»

        Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας

        • Ναι για τα 2εκ που ευθέως καταθέτει ο μάρτυρας για τον Άδωνι, ΜΟΥΓΓΑ, ε; για το νόμιμο ενοίκιο και για το νόμιμο ταξίδι όμως, εεεεε, μας πειράζουμε ΠΟΛΥ τα 23 και τα 3 χιλιάρικα ε; Άρα τρολάκι είσαι και φαίνεσαι

  • Ωραία τα λες…πεσμας και λίγα πράγματα και για τον κουρουμπλη και τον Πολακη κάτι θα ξέρεις εσύ με αυτά ασχολείσαι… Μετά πεσμας και για τα 100 έως 200 δις ευρώ που μας φορτωσατε σε 6 μήνες… Σου εύχομαι να είσαι και σε εκείνες τις εξεταστικές… Α πεσμας λίγο και για τις επιδοτήσεις ενοικιου των συριζαιων τι έγινε; Πρέπει να μας ενημερώσεις πως θα μας πείσεις να ψηφίσουμε το Συριζα…

    • Θα καταλογιστούν ευθύνες εάν υπάρχουν, αυτοί όμως που μας φεσώνουν τόσα χρόνια, τι θα πρέπει να γίνει. Αυτοί που είναι άθλιοι με όλη τη σημασία της λέξης που μας μιλήσουν ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης και κακομαθημένος. Δεν ντρέπονται καθόλου…

  • Επειδή αναφέρεις για παλιό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μήπως λέω μήπως ο Συριζα αποτελείται κατά 60% από παλιό ΠΑΣΟΚ; Οι οποίοι εισχωρησαν για να γλιτωσουν; Π.χ.κουρουμπλης…κ.α. Όταν κάνετε δηλώσεις εντυπωσιακό να προσέχετε γιατί ανοίξετε το λαό σας.

  • Όχι δεν έχει κάτι άλλο να ασχοληθεί γιατί απλά το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη έγινε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για 500 ευρώ χρέη στο δημόσιο το θα σκίσουμε τα μνημόνια έγινε υπογραφή νέου και καπέλου 100δις σε χρόνο ρεκόρ το δεν πουλάμε αεροδρόμια- λιμάνια –νερό –ΔΕΗ έγινε εκποίηση σε εξευτελιστική τιμή όλων αυτών η λίστες λαγκαρτ κλπ και θα φορολογήσουμε τους πλουσίους έγιναν φορολογία στους μικρομεσαίους και αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ και και και και . Ο πονηρός ο Γιάννης αναπαράγει συνεχώς ένα θέμα που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα γιατί θέλει να απλά βρίσκεται στην επικαιρότητα .Οι άλλοι βουλευτές του νομού μας βγάλαμε Γιάννη δελτίο τύπου για τις συναντήσεις που είχαν με παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας δεν ξαναζέσταναν το ίδιο φαγητό για εικοστή τρίτη φορά . Βουλευτές σαν τον Δημητριάδη δεν προκαλούν και κοροϊδεύουν τον κόσμο με αερολογίες . Έχεις βγάλει είκοσι τρεις φόρες δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα , έλεος .Είκοσι τρεις φόρες βρε Γιάννη !

  • Συγχαρητήρια στο Γιάννη για τη δουλειά που κάνει.Και φαίνεται οτι ενοχλεί κάποιους που βλέπουν ότι χάνουν τα κεκτημένα..άρα Θεοφύλακτε συνεχίζεις!

  • Το βασικότερο όλων είναι το Τεκμήριο Αθωότητας, το μεγαλύτερο επίτευγμα των Ευρωπαϊκών Δημοκρατικών και Αστικών Επαναστάσεων των τελευταίων αιώνων και κυρίως του Επαναστατικού Διαφωτισμού.
    Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτήν δεν είσαι «Αθώος μέχρι αποδείξεως της Ενοχής» αλλά «Ένοχος μέχρι αποδείξεως της Αθωότητας»,

  • Λοιπόν κύριοι. Ο θεοφύλακτος είναι απ´τους πιο τυχερούς τύπους που γνώρισα. Τοποθετήθηκε επικεφαλής κοζάνης στο περιφ ψηφοδέλτιο του μουμουλίδη ως τέταρτη και τελευταία επιλογή. Φυσικά πάτωσε και ακολούθως ο μούμου τον έσπρωξε στο ψηφοδέλτιο του σύριζα, όπου εκλέχθηκε τρίτος χωρίς σταυρό. Η σχέση του με τον συριζα και την αριστερά είναι όπως η σχέση του αναρχικού με την εκκλησία. Ο τύπος δεν ήξερε μέχρι πέρσι ότι υπάρχει εφημερίδα Αυγή.

  • Μας έχει ζαλίσει το γραφείο του Θεοφυλακτου με δελτία τύπου για το ίδιο θέμα. Βουλευτής δυτικής Μακεδονίας εκλέχτηκε -διορίστηκε. Ας ασχοληθεί και με τα τεράστια προβλήματα της περιφέρειας μας. Δεν πήγε στην βουλή απλά για να φωναζει ναι σε όλα όταν ακούει το όνομα του από το προεδρείο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.