kozan.gr: Μήνυση, κατά αγνώστων, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, από το δήμο Βοΐου, για κλοπή αντικειμένων – ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (Αποκλειστικό)

1 Μαρτίου 2018
10:35

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, σε μήνυση κατά αγνώστων, στον Εισαγγελέα
Πλημμελειοδικών Κοζάνης από το δήμο Βοΐου, για κλοπή αντικειμένων – ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προχωρά η δημοτική αρχή.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER της ομάδας τοπικής δράσης (Ο.Τ.Δ.) : «Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ» ο Δήμος Βοΐου είχε προχωρήσει σε δύο δράσεις που του εγκρίθηκαν και έκανε διάφορες προμήθειες.  Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στο Δήμο τον Οκτώβριο του έτους 2015 και μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες για να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στο κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Μπούρινο φυλάχθηκαν αρχικά στο Δημοτικό κατάστημα της Σιάτιστας και συγκεκριμένα στο ισόγειο στο χώρο του διαδρόμου των Γραφείων του Δηματολογίου, Προγραμματισμού, Πρόνοιας και Εσόδων ΤΑΠ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 όλος εξοπλισμός και χωρίς την παραμικρή απώλεια παρέμενε σε αυτό το χώρο. Μετά δημιουργήθηκε η ανάγκη να μετακινηθούν γιατί λόγω της μεγάλης προσέλευσης κοινού από την έναρξη του κοινωνικού βοηθήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) της πρόνοιας ο διάδρομος έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναμονής και όλα αυτά τα κουτιά εμπόδιζαν. 24 Φεβρουαρίου 2017 μετά από συνεννόηση της υπαλλήλου του γραφείου προγραμματισμού του Δήμου Βοϊου με τον Δημοτικό Σύμβουλο Καρακουλάκη Παναγιώτη ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε σε ισόγειο γραφείο στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα. Από τον εξοπλισμό ένας PROJECTOR, δύο DVD PLAYER (MHXANHMA ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ – ΗΧΟΥ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ), δύο Η/Υ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ( THINK CRNTRE TOUCH SCREEN) ένας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ –laptop, μια Οθόνη Η/Υ έμειναν στο Γραφείο Προγραμματισμού όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα εκτός των δύο Η/Υ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, που μία τοποθετήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου και η άλλη στο Βοτανικό Μουσείο Σιάτιστας στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο και μιας οθόνης Η/Υ που τοποθετήθηκε στο Γραφείο εσόδων ΤΑΠ.

Στις 17/1/2018 χρειάστηκε να μεταφερθεί ο Η/Υ από την αποθήκη που είχε τοποθετηθεί στο Γραφείο Προγραμματισμού για χρήση . Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει Η/Υ, ενώ μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε επίσης ότι από τον εξοπλισμό λείπουν τα παρακάτω αντικείμενα (βλ. πίνακα)

 

Να σημειωθεί πως στο χώρο δεν υπήρχε εμφανής παραβίαση, ενώ θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι πριν δύο μήνες έγινε μεταφορά του εξοπλισμού σε διπλανό γραφείο όπου όλοι οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στη μεταφορά,  βεβαιώνουν ότι δεν υπήρχε ηλεκτρονικός εξοπλισμός, αλλά μόνο τα έπιπλα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο εξοπλισμός αφαιρέθηκε από το δεύτερο χώρο φύλαξης δηλαδή από το σημερινό γραφείο του Κέντρου Κοινότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • εδω στο βελβεντο εχει βουιξει ο τοπος για ενα ολοκληρο εργαλειο τσαπας που χαθηκε χρονο τωρα και δεν ασχολειται κανεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.