Αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στο Νομό Κοζάνης με σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει το απάνθρωπο δίλημμα, να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, ή να συνεχίζει να εργάζεται.

2 Μαρτίου 2018
12:54

Πλησιάζουμε στις 8 Μάρτη και η υποκρισία της Κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων θα βασιλεύσει, για τις ίσες ευκαιρίες ,για την ισότητα των γυναικών, βγάζοντας βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των γυναικών , για την γυναικεία καταπίεση.

Η πραγματικότητα όμως που βιώνει η γυναίκα σήμερα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Πολλές έγκυες, λεχώνες, θηλάζουσες, νέες μητέρες εργαζόμενες στοχοποιούνται από εργοδότες, προϊστάμενους, ακόμα και συναδέλφους, σε ένα γενικό κλίμα που καλλιεργεί το σύστημα, ότι τάχα η άδεια μητρότητας είναι προνόμιο, και όχι ανάγκη και δικαίωμα για τη γυναίκα και το παιδί της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της προστασίας της μητρότητας σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, καθώς αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στο Νομό Κοζάνης με σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει το απάνθρωπο δίλημμα, να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, ή να συνεχίζει να εργάζεται.

Η αναρρωτική της άδεια λήγει σε μια εβδομάδα και είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί σε απόλυση γιατί δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Είναι καταδικασμένη να παραιτηθεί από το δικαίωμά στην εργασία που κάθε νέα μητέρα έχει ανάγκη στη σημερινή εποχή.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέλος της οποίας είναι η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης παλεύει για:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.

  • Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση

  • Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, , για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ & ΕΕ.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη, 02/03/2018

2 σχόλια

  • Τι κρίμα που αυτή η κυρία πρόλαβε να μείνει έγκυος πριν βρεθεί στην απαλή και ζεστή αγκαλιά του Δημοσίου, που σέβεται και αγαπά τις γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης, λοχείας και γενικότερα μητρότητας. Για τις υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει….άλλος ….ΘΕΟΣ….

  • Για να μην αναφέρω όλα τα άλλα, θα σταθώ στην περίοδο του θηλασμού μόνο. 20 μήνες για κάθε παιδί μου και στους πρώτους 6 μήνες αποκλειστικού χρειάστηκε να μου τα φέρουν και στο χώρο εργασίας. Εγώ μήπως να πάρω και βραβείο;;;;;;;;;;;;;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.