Σε δις ισόβια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κοζάνης τον ειδικό φρουρό που σκότωσε πριν ένα χρόνο οδηγό ταξί στην Καστοριά. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε την ενοχή του για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, ο ειδικός φρουρός ζαλίστηκε και τον μετέφεραν για να ηρεμήσει. Το έγκλημα έγινε στις 10 Μαρτίου 2017, όταν ο αστυνομικός οδήγησε τον οδηγό ταξί σε αγροτική περιοχή στη Λεύκη Καστοριάς, με στόχο να τον ληστέψει. Αφού τον ανάγκασε να βγει από το ταξί, τον σκότωσε με τρεις σφαίρες.  Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του δράστη, όλοι έμειναν έκπληκτοι, καθώς επρόκειτο για 30χρονο αστυνομικό που μάλιστα είχε πυροβολήσει το Νίκο Μαζιώτη το 2014 στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη σύλληψή του.

Η δίκη έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οδηγοί ταξί και συγγενείς του θύματος παρακολουθούσαν την εξέλιξη της δίκης.

Πηγή http://www.protothema.gr